Løgn og latin at Japans regering vil aflyse OL i Tokyo - i hvert fald officielt
At Japans regering skulle have besluttet at aflyse OL i Tokyo på grund af coronavirus holder ikke vand. Det understreger talsmand for den japanske regering, Manabu Sakai fredag, efter at The Times skrev, at regeringen i det private har lagt sig fast på at aflyse legene.
Det er løgn og latin, at Japans regering skulle have besluttet at aflyse OL i Tokyo på grund af coronavirus.
Det siger talsmand for den japanske regering Manabu Sakai fredag. Udtalelsen kommer, efter at avisen The Times tidligere på dagen skrev, at regeringen i det private har lagt sig fast på at aflyse legene, skriver Politiken.dk.
Avisen citerer et ledende medlem af regeringen, der ikke er navngivet. Den unavngivne kilde siger, at den japanske regering lige nu arbejder på at finde en måde at aflyse OL på uden at tabe ansigt, og at der i stedet arbejdes på at skaffe OL til Tokyo i 2032.
- Ingen vil være den første til at sige det, men konsensus er, at det bliver for svært (at afholde OL, red.). Personligt tror jeg ikke på, at det kommer til at ske, siger regeringskilden til avisen.
Japans befolkning er imod OL i Japan i 2021
Med undtagelse af Første- og Anden Verdenskrig er de olympiske lege aldrig blevet aflyst, og sådan bliver det ved med at være, sagde John Coates, der er vicepræsident for Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i september til AFP.
- De kommer til at blive afholdt med eller uden covid-19. De olympiske lege begynder 23. juli næste år, sagde Coates, der også er formand for IOC's koordineringsudvalg til legene i Tokyo.
En meningsmåling fra NHK, det japanske public service-medie, i december 2020 viser, at størstedelen af japanerne er imod afholdelsen af OL i år og hellere ser en yderligere udsættelse eller alternativt en aflysning, skriver dr.dk.
100 milliarder kroner for OL
Budgetter har det med at skride - også for japanere.
I december meldte landet om øgede udgifter til verdens største sportsbegivenhed, som nu løber op i 15,9 milliarder dollars - lige i underkanten af 100 milliarder kroner. En stigning på 17 milliarder kroner sammenlignet med beregninger i 2019.
Kilder: Politiken og dr.dk