Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nacra 17-sejlerne Cenholt og Lübeck må vente omtrent 16 måneder før de skal sejle OL i Japan.

BREAKING: OL i Japan udskydes til 2021 - det er aldrig sket før i historien

IOC-præsident, Thomas Bach, bekræfter, at han er enig med Japans premierminister om, at OL udskydes til et tidspunkt i 2021. OL er aldrig tidligere blevet udskudt. Til gengæld blev legene aflyst i 1916, 1940 og 1944 på grund af verdenskrige. DIF og Team Danmark er tilfredse.

Af Troels lykke |

I en fælles pressemeddelelse fra IOC og arrangørkomitéen bag OL i Tokyo, lyder det:

- Med de nuværende omstændigheder og baseret på den seneste information fra WHO i dag, har IOC’s præsident (Bach, red.) og Japans premierminister konkluderet, at legene i Tokyo er nødt til at blive udsat til en dato efter 2020 – men ikke senere end sommeren 2021, står der.

Det skriver Politiken.

Japansk forslag

Tirsdag klokken 12 dansk tid begyndte et telefonmøde mellem Japans premierminister, Shinzo Abe, og præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, og her foreslog premierministeren at udskyde OL i et år.

Det skriver Reuters.

IOC-præsident Thomas Bach støttede omgående det japanske ønske om at udskyde OL i et år. Det siger Japans premierminister, Shinzo Abe, efter telefonmødet.

- Jeg fremsatte forslaget om at udskyde OL i cirka et år, og præsident Bach responderede med 100 procent opbakning, forklarer Shinzo Abe ifølge AFP.

Årsagen til at de japanske OL-arrangører ønsker at udskyde OL, er udbruddet af coronavirus.

DIF og Team Danmark bifalder udskydelse

Beslutningen om en OL-udskydelse har DIF og flere andre nationale olympiske komitéer allerede foreslået IOC, så derfor er der tilfredshed med afgørelsen:

- Som vi har sagt i nogle dage, så vi ingen anden mulighed end at udskyde OL. Derfor er vi tilfredse med beslutningen, hvis ellers man kan tale om tilfredshed i denne vanskelige tid, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité.

Han fortsætter:

- Nu har vi den udskydelse, som vi håbede på og kan derfor sammen med Team Danmark, de internationale og nationale forbund og atleterne trække i arbejdstøjet. Der er masser af svære spørgsmål at tage fat på som fx, hvad udskydelsen betyder for atleternes kvalifikationer, for vores økonomi, ja, for hele den danske OL-deltagelse. Svarene har vi ikke endnu, men nu er der endelig en form for ro til at arbejde med udskydelsen.

Team Danmark: Det kræver flere penge

Også i Team Danmark er der tilfredshed med afgørelsen, selvom organisationen nu går en svær tid i møde:

- Hvis man ser på OL-udskydelsen, så kan det umiddelbart se let nok ud. For vi holder jo ’bare’ den samme begivenhed det samme sted et års tid senere. Sådan er det desværre ikke. Eksempelvis kan vi ikke bruge de samme penge to gange. Mange af vores midler fra vores kommercielle partnere er allerede brugt på direkte støtte til atleterne, træningslejre og forberedelse. Nu skal atleterne til at forberede sig til OL i endnu et års tid, og det kræver ressourcer. Derfor er det økonomiske område et af dem, som vi først kaster os over, og det er selvsagt ikke nemt i en krisetid, siger Lone Hansen, adm. direktør for Team Danmark og tilføjer:

- Vi har et stort ansvar for at passe godt på vores atleter lige nu. De er naturligvis frustrerede over deres situation, hvor alt lige nu er vent på hovedet, og alle planer skal gentænkes. Her venter et kæmpe arbejde i de kommende uger og måneder, siger hun.

Med udskydelsen af OL forventes det også, at de Paralympiske Lege tilsvarende rykkes, men der er i skrivende stund ikke kommet en officiel udmelding.

content-loader
content-loader
content-loader