Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Banen er kystnær og derfor flot at opleve i de forskellige tider af døgnet. Foto: Hals Barre Challenge

Hals Barre Challenge - en ny nordjysk udfordring på 75 sømil i Limfjorden og Kattegat

Det handler om at gennemføre i single- og doublehand-sejladsen, der for første gang sejles fredag eftermiddag. 24 deltagere fordelt på tre klasser er til start.

Af Sara Sulkjær |

24 deltagere krydser fredag eftermiddag startlinjen i den splinternye og udfordrende sejlads i Limfjorden og Kattegat, Hals Barre Challenge.

En sejlads for solo- og doublehand-sejlere med start ved Hals i Nordjylland. 

En magisk midsommernat

I Limfjorden og i Kattegat skal sejladsen udfordre den enkelte sejler eller makkerparret, der kan se frem til en spændende sejlads i den magiske midsommernat:

- Det er noget usædvanligt for dem, der ønsker at sejle 75 sømil solo- eller double-handed i et tæt og udfordrende farvand, understreger medarrangør, Andreas Ørbæk Olesen, i en pressemeddelelse.

Sejladsen løber af stablen på en tid af året, hvor nætterne er varme, og solen næppe går ned, da netop denne weekend byder på fuld måne.

Det handler om at gennemføre

Med det smukke måne-scenarie som baggrund er målet, at deltagerne vil blive udfordret på navigation, sejlegenskaber og udholdenhed, samtidig med at de bliver en del af en smuk naturoplevelse.

Den omkring 75 sømil lange bane byder derfor op til koncentreret sejlads i et farvand, som giver en udfordring i tæt sejlads og vindspring.

- Denne sejlads handler om gennemførelsen i sig selv. Første båd i mål fra klassen vinder deres løb, der findes ingen måltal eller andre handicapregler, understreger de nordjyske arrangører.

Klasseinddeling:
Inddelingen er baseret på LOA, da ingen måltal er gældende

Mini: 18 - 30 fod (start kl. 16.00)
Medium: 31 – 40 fod (start kl. 16.45)
Large: 40+ fod (start kl. 17.15)

Se banen og deltagerlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader