Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den to mand store besætning i AFI 2Star halveres, når søster-sejladsen 1Star kommer på vandet til september. Foto: AFI 2Star

Arrangørerne af AFI 2Star udvider – ny sejlads for solosejlere på vej

1Star Race er det foreløbige navn på den 35 sømil lange singlehand-event, der går fra Aarhus, rundt om Tunø og retur. Sejladsen har samtidig indledt et uformelt samarbejde med Silverrudder.

Af Sara Sulkjær |

AFI 2Star. En sejlads, der de seneste år har stået højt på sejlernes ønskeliste. Kun fem minutter tog det at sælge de 110 startnumre, da billetterne til doublehand-sejladsen blev frigivet i marts. 

Nu kan solosejlerne ligeledes hoppe med på den succesrige 2Star-bølge. Aarhus Sejlklub søsætter således et nyt koncept for de enlige sejlere, en såkaldt 1Star-kapsejlads:

- Vi vil genbruge konceptet fra AFI 2Star Race, men begrænse sejladsen til én dag, forklarer Kenneth Meier-Andersen, Aarhus Sejlklub, til Minbaad.dk.

Solosejlere mangler dagssejlads

Netop den kortere dagssejlads, der bringer sejlerne 35 sømil fra Aarhus, rundt om Tunø og retur, skal sikre sejladsens berettigelse i et Sejlerdanmark, hvor nye solosejladser til stadighed dukker op til overfladen:

- For os at se er der et udækket behov for singlehand-sejladser, der ikke er alt for krævende. Vi tilbyder ikke det samme som de mere ekstreme sejladser som Vegvisir og Silverrudder, og henvender os derfor til et andet publikum, forklarer Meier-Andersen.

Selvom – eller måske netop derfor – har kursen fra starten været sat mod et samspil med de øvrige solosejladser. Et uformelt samarbejde med verdens største singlehand-sejlads Silverrudder er allerede stablet på benene. 

I første omgang betyder det, at den ivrige solosejler, der drømmer om at være på startlisten i begge sejladser, kan se frem til rabat på deltagernummeret i 1Star Race, der skydes i gang blot én uge efter Silverrudder, lørdag den 28. september. 

Håber på 15-30 deltagere

Som det kendes fra AFI 2Star-sejladsen, er det ikke blot på vandet, at de kommende deltagere kan se frem til mindeværdige stunder. På land vil det sociale ligeledes være i højsædet, når Aarhus Havn om seks måneder sætter rammerne om eventen. 

Fredag kan sejlerne gå ombord i en lækker grill- og salatbuffet, mens moleøl og festmiddag på en nærliggende restaurant er på programmet efter måltagningen lørdag. 

Selvom den populære festmiddag i øjeblikket sætter loftet for antallet af deltagere i AFI 2Star, bliver det samme næppe tilfældet i den nye søstersejlads – i hvert fald ikke i første omgang:

- Vi skal bygge sejladsen op over nogle år, så det på sigt bliver et lige så stærkt brand som AFI 2Star, lyder den ambitiøse drøm fra Kenneth Meier-Andersen, der forventer at se 15-30 sejlere på startlinjen i jomfrusejladsen til september. 

Når de sidste detaljer er på plads, vil invitation og tilmelding kunne findes her på Minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader