Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
J/70er sejler EM til juni i Skovshoved, 150 både ventes på startlinjen, hvis corona tillader det. Foto: Troels Lykke

K.A.S. inviterer til træningslejr for J/70 i påsken - Radich, Søderlund og flere underviser

2021 tegner til at blive et stort år for fleetsejlads i J/70 i Danmark. Ikke mindst har mange danske besætninger øjnene stift rettet mod EM i Skovshoved, hvor der skal bides skeer med verdenseliten. Derfor inviterer K.A.S. til J/70 Easter Camp i starten af april. Dansk Sejlunion støtter lejren.

Af Troels Lykke |

K.A.S. inviterer alle interesserede J/70-besætninger til tre dage med intensiv træning fra øverste hylde, masser af timer på vandet og tips og vidensdeling fra blandt andet verdensmesteren fra 2019.

Træningslejren, der støttes af Dansk Sejlunion, finder sted henover påskens helligdage d. 3.-5. april. Dagen inden selve træningslejren vil der også være mulighed for at få styr på vejning af båd og få udstedt certifikat til brug for internationale klasse-stævner som EM.

Træner mod EM til juni

Initiativet kommer fra de J/70-sejlere i K.A.S., som træner målrettet mod EM i Skovshoved samt øvrige danske og internationale stævner i fleetrace-formatet.

Peder Schimmel, træner i K.A.S. og J/70-taktiker, har været med til at udvikle indholdet af træningslejren. Han fortæller om tankerne bag initiativet, der er inspireret af ”den danske model” inden for elitetræning:

- Vi er kommet til den erkendelse, at vi har brug for et intensivt trænings- og videnboost inden særligt EM. Dels fordi vi har fået for få timer på vandet i 2020, af åbenlyse grunde, og dels fordi vores deltagelse i det eneste internationale stævne, der blev gennemført i 2020, viste, at de danske besætninger, der deltog, var et par skridt efter de bedste. Vi forventer, at træningslejren via vidensdeling, udveksling af tips og intensiv fællestræning kan bibringe de danske besætninger viden om de skridt, der skal tages for at komme tættere på verdenseliten.

Program i påsken

Programmet for træningslejren kan kort opsummeres således:

  • Briefing og skippermøde tidlig morgen
  • Formiddagstræning, efterfulgt af debrief, frokost og nyt skippermøde
  • Eftermiddagstræning, efterfulgt af debrief
  • To aftener med teoretiske oplæg

Ud over sejlerne selv vil undervisere og oplægsholder bestå af et stjerneteam:

  • PAUL WARD: J/70-verdensmester fra 2019. Vil give tips og ultra detaljerede tricks
  • JESPER RADICH: Pro-sejler og tidligere America's Cup-skipper. Jesper har speciale i taktik, strategi og samarbejde
  • SØREN BADSTUE: International jury- og regelekspert. Vil opdatere sejlerne på de nye 2021-2024-regler
  • NORTH SAILS DK: Opdatering på trim og design
  • FYSIK OG ERNÆRING: Undervisning i fysisk forberedelse og kostplanlægning

Derfor er Søderlund og North Sails med

Henrik Søderlund fra North Sails DK, regerende danmarksmester i J/70 og med et CV inden for sejldesign og -udvikling som få andre, fortæller om deres involvering i initiativet:

- J/70-miljøet i Danmark er i rivende udvikling med flere og flere både, herunder privatejede både, det mærker vi også hos North. Men det er også åbenlyst, at andre lande er kommet tidligere i gang, herunder især USA, England, Italien og Tyskland, så hvis danske besætninger skal gøre sig gældende ved internationale stævner er der brug for initiativer som dette. I det lys er det en ”no-brainer” for os i North Sails DK at støtte op om initiativet, og jeg glæder mig selv til at deltage.

Læs mere om program og tilmelding her: www.manage2sail.com/da-DK/event/EasterCamp#!/

content-loader
content-loader
content-loader