Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
35 danske besætninger var skrevet på EM-stævnets tilmeldingsliste. Foto: Sejlsportsligaen

Kæmpe dansk J/70-EM med 150 besætninger udskudt til 2021

Det rekordstore stævne med KDY som vært skulle være sejlet i starten af juli. I stedet har danskerne fået tildelt værtsrollen ved 2021-mesterskaberne, der er programsat den 4. til 12. juni. Samtidig aflyses 29'ernes EM på hjemmebane.

Af Sara Sulkjær |

J/70-klassen rykker. Et faktum, der ikke er til at tage fejl af, når øjnene glider ned over den lange tilmeldingsliste til årets europamesterskab, der efter planen skulle afholdes i Skovshoved med KDY som vært for de 150 tilmeldte besætninger.

Efter planen. Som det ses i resten af landet, har corona-bølgen ligeledes ramt sejlsporten. Det rekordstore EM med 24 besætninger på ventelisten havde fundet sin plads i kalenderen mellem den 3. og 11. juli, er derfor flyttet til 2021. 

KDY beholder værtsrolle

Om de 174 både, der har vist interesse for den europæiske 2020-event, atter vil være på startlinjen, når et nyt år og det udskydte EM skydes ind, er uvist. Sikkert er det blot, at det på nuværende tidspunkt ikke kan forsvares at afholde så stort et internationelt mesterskab med COVID-19-pandemien som følgesvend:

- Grundet det øgede smitteniveau og sammenbruddet verden over har den internationale J/70-klasses hovedbestyrelse i samarbejde med arrangørerne for europamesterskaberne 2020, der skulle være afholdt i København, Danmark, besluttet at udskyde de europæiske J/70-mesterskaber, forklarer J/70-klassen på eventens hjemmeside.

Den 4. til 12. juni 2021 inviteres de europæiske besætninger endnu engang til det danske EM, hvor KDY og Skovshoved vil bevare deres værtsroller.

Dansk 29'er-EM afblæst

Også ét af 29'er-sejlernes helt store højdepunkter, europamesterskabet på hjemmebane den 24. juli til 1. august, må KDY'erne sløjfe fra årets stævnekalender, ligesom sejlerne også må vinke farvel til årets engelske VM:

- Vi er taknemmelige for arrangørerne i Storbritannien og Danmark, der har brugt utallige timer på at forberede 2020-eventene, og som begge lovede at sætte nye fremragende standarder for 29'er-sejlads, understreger den internationale 29'er-klasse på EM's stævneside

Modsat J/70-mesterskabet er der endnu ikke meldingerne om et nyt, dansk EM-værtsskab.

Desuden er 29'ernes optaktsstævne, EuroCup, der skulle være sejlet den 6. til 7. juni, ligeledes aflyst. Det oplyser KDY på Facebook.

Kilder: Manage2sail, KDY, J/70 Europeans og 29er European Championship

content-loader
content-loader
content-loader