Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Wayfarer-jollen er uden sammenligning den største to-mands-kapsejladsjolle for voksne sejlere i Danmark. Jollen er udbredt i det meste af landet, fortæller Wayfarer-klubben. Foto: Søren Svarre

Forårstilbud på en spritny Wayfarer-jolle

Foråret og lempede coronarestriktioner banker på døren. Det har bragt Hartley, den engelske producent af Wayfarer-joller, i forårshumør, og derfor har de lavet et godt tilbud til danske sejlere, fortæller den danske Wayfarer-klub.

Af Troels Lykke |

Helt konkret gives en forårsrabat på 2.000 GBP på en ny Wayfarer MKIV Racing, så en ny sejlklar jolle kan erhverves for 7.995 GBP, hvortil skal lægges dansk moms. I alt omkring 86.500 danske kroner og transport fra England. Hvis der kan samles en bestilling på fem joller, betaler Hartley transporten til et centralt sted i Danmark, fortæller den danske Wayfarer-klub.

Wayfarer-jollen er uden sammenligning den største to-mands-kapsejladsjolle for voksne sejlere i Danmark, hvor jollen er udbredt i det meste af landet.

Ud over en række stævner i Danmark, heriblandt DS-DM, afholdes VM og EM forskudt hvert tredje år. Jollen fremstår efter den seneste opdatering i 2007 som en moderne kapsejladsjolle, der stiller store krav til såvel boat-handling og taktisk overblik, hvis man vil være med fremme i feltet.

Stor sejlglæde

Samtidig giver den rigt tilbage i form at stor sejlglæde. I de senere år er der kommet en del nye besætninger til klassen – typisk erfarne kapsejlere fra andre klasser, der fået øje på Wayfarer-jollen som den ideelle kapsejladsjolle.

Det betyder, at niveauet i klassen er øget markant, hvilket blandt andet ses, når der sejles internationalt. Ved det seneste VM i Irland var otte af de ti bedste besætninger danske. Samtidig er der en stor bredde i klassen, så alle kan være med og få en god kapsejladsoplevelse.

Klassen er ligeledes kendt for at være en social klasse, hvor hygge og samvær på land mellem sejladserne prioriteres højt.

- Der er altid en hjælpende hånd og et godt råd til nye sejlere i klassen. Jollen er set i forhold til andre kapsejladsklasser billig i indkøb og vedligehold.  Desuden er den nem at transportere og til- og afrigge, understreger Wayfarer-klubben.

Prøv en Wayfarer

Har man lyst til at få en prøvetur i en Wayfarer, kan man kontakte kapsejladssekretær Christian Milert 2149 3839 eller fuglehal@hansen.mail.dk. 

Sekretæren vil herefter hjælpe med at arrangere en prøvetur så tæt på den interesseredes bopæl som muligt.

content-loader
content-loader
content-loader