Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

90 solosejlere skal krydse Atlanten i 6,5 meter lange både

Søndag sætter de seje singlehand-sejlere kurs mod 4.500 sømils offshore-sejlads fra Frankrig til Caribien. For flere af deltagerne er kapsejladsen en personlig udfordring, der skal vise, hvad de rent faktisk er i stand til, når den trygge landjord forsvinder i kølvandet.

Af Sara Sulkjær |

Siden sin oprindelse i 1977 har tusindvis af sejlere krydset Atlanten i Mini Transat'en. Kapsejladsen, der bringer solosejlere fra Europa til Caribien i 6,5 meter lange både. 

På søndag den 26. september går starten endnu engang. 90 skippere krydser startlinjen i franske Les Sables d'Olonne, hvorefter kursen sættes mod et stop-over på La Palma, Kanarieøerne, inden det lange stræk over Atlanten skydes i gang. 

Mental styrke

Som en af de mest udfordrende kapsejladser på verdensplan venter der deltagerne en stor udfordring. 4.500 sømil i en af verdens mindst havgående kap-både kræver ikke blot omfattende færdigheder, når sejlet skal trimmes, og kursen sættes.

Deltagerne må ligeledes være i stand til at udføre en række reparationer undervejs, ligesom deres mentale styrke er afgørende. 

Langt fra land og uden konkurrenterne indenfor synsvidde vil det enorme Atlanterhav uden tvivl stille sejlerne overfor en mental opgave, som de færreste førhen har erfaret.

Et bevis

For mange er det derfor ikke selve podiet, der er målet. I stedet er drømmen at lade de mange sømil i kølvandet være et synligt bevis for deres egne evner og vilje til at føre kampen til ende:

- Vi kører alle sammen på adrenalin. Som mange andre er jeg først og fremmest her for at bevise for mig selv, hvad jeg er i stand til, forklarer en af sejladsens flere kvindelige deltagere, Anne-Gaël Gourdin, til sejladsens hjemmeside.

Du kan læse mere om og følge sejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader