Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne fra Bandholm Sejlklub. Fotos: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sejlsportsligaens 1. division: Bandholm Sejlklub førte hele tiden i Lundeborg - se flotte skud

Tredje stævne for 1.division er sejlet i Lundeborg. Niveauet er stigende, og der var flere tætte dueller og kamp til det sidste i toppen af tabellen. Bandholm Sejlklub ender på førstepladsen, mens Roskilde Sejlklub og KDY tager anden- og tredjepladsen. Snart finale i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Allerede lørdag var der en tendens. Bandholm tog lige så stille fart, og selvom Kaløvig Bådelaug med to prikker fra start markerede sig helt i toppen, havde de svært ved at holde momentum.

Efter deres to prikker var holdet udfordret og måtte give plads til andre klubber. Der var hele tiden kamp til stregen mellem Roskilde Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub.

Tyvstart dyr for KDY

To klubhold, der kender hinanden godt, da Roskildes Henning Lambertsen i år nåede at rykke hold, mens transfervinduet var åbent og dermed ikke længere sejler for KDY’s hold. Det kan Lambertsen glæde sig over. 

Sejlerens gamle KDY-hold misser akkurat stævnets andenplads, da de laver en dårlig placering på grund af en tyvstart, hvilket koster dem dyrt i det endelige resultat. I stedet snupper Lambertsens nye hold fra Roskilde sølvmedaljerne.

Vejret var meget let lørdag, og de tungere besætninger var udfordret. Lundeborg Havn gjorde det muligt at se sejladserne helt tæt på, og publikum og sejlere havde unikke muligheder for at følge starter og målgang helt tæt på.

Samtidig formåede Hellerup ikke generobre førstepladsen, som de ellers tog, da Sejlsportsligaen gæstede Lundeborg Havn sidst i 2016. Sønderborg sejlede desuden stabilt, men to ærgerlige placeringer, der gør, at de ikke kommer på podiet ved dette stævne i Lundeborg.

Folkene bag Silverrudder - Challenge of the Sea har sammen med Oure Efterskole leveret et enormt stykke arbejde, og der blev sørget godt for alle sejlere og andre frivillige. Det bliver forhåbentlig et gensyn i 2022!

TOP-5 ved det tredje stævne:

#1 Bandholm (20 point)

#2 Roskilde Sejlklub (28 point)

#3 KDY ( 29 point)

#4 Sønderborg (31 point)

#5 Hellerup (33 point)

Næste stævne i Aarhus

Næste stævne i Sailing Aarhus er finalen, hvor der bliver kamp om pladserne. Lige nu kan meget fortsat ske. Her er det særligt Hellerup Sejlklubs hold, der skal holde konkurrenterne på afstand, hvis de skal bevare deres tredjeplads og dermed have medaljer med hjem.

content-loader
content-loader
content-loader