Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

X4.3 har gennemgået en seriøs make-over - nu har X-Yachts testet den

Den nye X4.3 har et helt nyt skrog, mast og dæksdesign sammen med andre forbedringer siden sin succesfulde forgænger, der blev solgt i mere end 100 styk.

Af Troels Lykke |

Stemningen var spændt, da X-Yachts nye ​​X4.3 hang i sin centerlift på værftet i Haderslev.

Der var champagne til X-Yachts-forhandlere fra hele verden, til ære for dette nye medlem af Pure X-linjen.

Inden søsætningen arbejdede riggere og bådebyggere hårdt på at få masten sat og tunet for at få de mest nødvendige detaljer klar til de første test, der skulle udføres de følgende dage i Haderslev.

Nyt skrog, dæk og mast

Den nye X4.3 har gennemgået en seriøs make-over med et helt nyt skrog og dæksdesign sammen med flere andre forbedringer siden sin succesfulde forgænger. En forgænger, der blev solgt i mere end 100 eksemplarer.

Det er ikke nødvendigt at sige, at hele værftet - og ikke mindst Design & Engineering-teamet - har set meget frem til det særlige øjeblik, hvor den flotte, nye 4.3 ramte vandet, påpeger adm. direktør Kræn Brinck Nielsen.

- Vi er mere end glade for den nye X4.3, fortalte en smilende og glad Design & Engineering-direktør Thomas Mielec derfor forståeligt efter de første dages test.

Ros til John Mast

Thomas Mielec, der nu har afløst Niels Jeppesen på chefdesigner-posten, forklarer videre:

- Vores masteleverandør John Mast har gjort et rigtig flot stykke arbejde med den nye aluminiumsmast, der er 50 cm højere end på den tidligere version af X4.3. Masten trimmer til en godt fordelt præbøjningskurve over mastens længde, og den er så stiv, som vi kan lide den - både i tværgående og langsgående retning.

Det nye storsejls traveler-system, der nu er opgraderet med hardware fra Ronstan og et 7:1-udveksling, viste sig at være en meget mærkbar forbedring af trimningen af ​​storsejlet.

Enkelte punkter med yderligere forbedringer med placering af beslag og så videre blev identificeret i den første test og vil blive omarbejdet på den endelige båd.

Bredere agterspejl og løftede chines

Det nye skrogdesign med bredere agterspejl og løftede bløde chines passer godt til X4.3. Den ekstra formstabilitet er mærkbar, ligesom der opleves betydeligt mindre vågenhed og turbulens af det krængede agterspejl, der rejser sig gennem vandet, fortæller X-Yachts til den internationale bådpresse.

- Ved roret har du en dejlig og direkte fornemmelse. Med en lille justering af rorets reaktionsevne, der deles af det nu opdaterede design af hele Pure X-serien, vil denne yacht være en fantastisk oplevelse for ejerne,  understreger Mielec.

X-Yachts CEO Kræn Brinck Nielsen supplerer:

- Den første X4.3-model solgte mere end 100 både på fire år og viste sig at være en fantastisk succes, men den nye X4.3 har allerede solgt 23 styk, før vi overhovedet var i stand til at tage det første rigtige billede af båden. Vi kan ikke vente med at få hende ud på markedet i 2022 efter en hel måned med test og justering af de sidste dele af udstyr til perfektion.

Sæt din egen X4.3 op med konfigurator

content-loader
content-loader
content-loader