Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fire nye X4.3 brugt i finale i Kroatien - danskere med - bil i præmie

X-Yachts folk var i Kroatien på øen Hvar. En af skipperne var matchrace-sejleren Felix Jacobsen fra X-Yachts, der nu udlejer fx X4.3 til tur og kapsejlads.

 

Af Troels Lykke |

Sidste weekend var der Påske Regatta for 22. gang på den kroatiske ø Hvar. 27 både stillede op i 4 forskellige klasser fra ORCi til Charterbådsklassen.

Afslutningsvis skulle vinderne af hver gruppe mødes i en finale hvor de dystede om pengepræmier og en bil.

Finale blev sejlet i fire X4.3

I stedet for at sejle finalen efter måleregler stillede danske X-Yachts kroatisk forhandler Nautika Centar NAVA navaboats.comi Split 4 helt nye X4.3 til rådig for finalesejladsen. Overaltvinderen af det 22. Easter Regatta blev Luka Jerčić.

- Nautika Centar NAVA stillede et hold i ORCI gruppe 1 med den velkendte unge danske Felix Jacobsen som skipper (bådebygger hos X-Yachts), en besætning på 4 danskere og 5 kroater til at sejle X4.3 Xara-Nava North Sails Team, fortæller X-Yachts nye direktør Kræn Nielsen til minbaad.dk.

Kroaten Karlo Kuret der er tidligere olympisk Finnjolle sejler og America's Cup trimmer, sejlede som skipper på X4.3 Xaviera-Nava One Team sammen med hans sammensejlede besætning.

Det blev en tæt dyst mellem de to X4.3, hvor besætningerne kæmpede de første dage i unormal hård kold Middelhavs vind, inden det den sidste dag slog over i høj sol med svagere vind og højre temperatur.

Fire X4.3 til udlejning

Nautika Center Nava i Split fik til sæsonen 2018 4 nye X-Yachts X4.3 til udlejning for crusing- og kapsejladsgæster.

- X-Yachts har ikke tidligere leveret både til udlejning men oplever en stigende interesse fra kunder, der stiller krav til bådens sejlegenskaber når de er på ferie. Efter turen kan vi kun anbefale at holde ferie i til søs Kroatien, der byder på fantastisk lækkert farvand at sejle i, fortæller Kræn Nielsen.

Fire X4.3 kæmper i Kroatien Foto: Miroslav Zadravec - video: Kristjan Pigsborg Kristjansen

Den danske matchrace-sejler Felix Jacobsen, bådebygger hos X-Yachts, var skipper på en X4.3 besætning med 4 danskere og 5 kroater på Xara-Nava North Sails Team. Foto: Miroslav Zadravec

content-loader
content-loader
content-loader