Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The F50 catamaran of the Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL capsizes during a practice session ahead of the Denmark SailGP, Event 4, Season 2 in Aarhus, Denmark 17 August 2021. Photo: Ricardo Pinto for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads

Flight Controller Rasmus Køstner forklarer om det danske SailGP-holds udfordringer

Køstner, der som fodboldspilleren Christian Eriksen kommer fra Middelfart, bor i dag i Kristiansand i Norge. Vores kolleger på seilmagasinet.no havde ham som ugens gæst i deres video-program. Her fortæller han om holdet, der endnu ikke har været på podiet i SailGP-serien.

Af Troels Lykke |

Det danske SailGP-hold var yderst tæt på at komme i det dyre selskab i St. Tropez, indtil deres fokkeskøde knækkede midt over på den vilde F50'er - se video - mens de lå på en førsteplads i SailGP-serien.

Var skødet ikke knækket, havde holdet sandsynligvis været i finalen, hvor de tre bedste skulle kæmpe om sejren i Sydfrankrig. 

Svært at dyste mod America's Cup-sejlere

Sådan gik det ikke. Holdet mangler stadig en podieplads, og ifølge sejladschef Russell Coutts skal holdet vise deres værd i toppen af serien, ellers kan Nicolai Sehested blive skiftet ud, har han ytret i en kommentar.

Men det er utroligt svært at komme på podiet, når modstanderne er OL-guldmedaljevindere og America's Cup-vindere som Peter Burling, Tom Slingsby, Ben Ainslie og Jimmy Spithill, som kender F50'erne fra America's Cup på Bermuda.

I videoen i denne artikel fortæller den tidligere America's Cup-sejler, professionelle Rasmus Køstner om holdets udfordringer.

Næste stævne i SailGP er i Cadiz den 9. og 10. oktober.

Rasmus Køstners sejlkarriere

2002 – World Match Racing Championships – 2nd place

2005 – 32nd America’s Cup (Mascalzone Latino Capitalia)

2008-09 – The Ocean Race (Ericsson Racing Team, Tactician)

2010 –World Championship 6M (Sophie II) – Winner

2010 – Rolex Swan 45 World Championship (Earlybird) – Winner

2015 – Extreme Sailing Series (SAP Extreme Sailing Team) – 2nd place

2017 – Extreme Sailing Series (SAP Extreme Sailing Team) – Winner

content-loader
content-loader
content-loader