Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Travlhed med tilrigning i Haderslev. Foto: X-Yachts
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Travlhed på havnen i Haderslev hos X-Yachts - langt mere end sidste år

Der er optimisme i bådbranchen, det giver travlhed før påske og en overvældende ordreindgang i sommeren 2020 hos X-Yachts kan mærkes på havnen i Haderslev lige nu, for der rigges og klargøres X-Yachts ”som aldrig før".

Af Troels Lykke |

Kunderne vil have deres båd klar til påske, og det gælder både de nye og vinteropbevaringsbådene. Så der er travlhed i servicehallerne og på kajen i Haderslev.
 
X56 nr. 1 har fået en ekstra justering siden verdenspremieren i januar, bliver søsat i dag og er således næsten klar til handover til sin norske ejer, fortæller X-Yachts til bådpressen.

Sydbank, kapsejladsvindende X-41, ejet af Torsten Bastiansen blev søsat i går og næste stop er Flensborg, hvor Torsten bor.  

Man kan også ane konturen af X-Power 33C, der i denne uge har været testsejlet og demonstreret med danske journalister. Motorbaadsnyt.dk testede X-Power 33C, som et af de første bådmedier i verden.

Udenlandske købere får karantæne ved indrejse

Generelt set er det X-Yachts forhandlernes ansvar at overlevere både til kunderne, men med nuværende restriktioner og krav om covid-19 tests og karantæne for indrejsende gæster, kan det blive vanskeligt at komme til værftet i løbet af de næste par uger. 

Glædeligt er det dog, at det hidtil er lykkedes de tyske X-Yachts forhandlere at komme over grænsen med kunder, der som små børn til jul glæder sig til at gense deres båd.

Helt dødt sidste år - men i år er det anderledes

Flemming Nielsen, ansvarlig for salg af reservedele, kan ikke huske, hvornår han sidst har haft så travlt;

”Sidste år var der helt dødt på dette tidspunkt, så det er nok fordi, jeg ikke kan huske hvordan det plejer at være. Men lige nu er det da løbet helt løbsk. Folk bestiller i et væk for at blive klar til sæsonen, der er lige om hjørnet”, fortæller han.

Serviceafdelingen peaker

Det er ikke kun med nye både, man har travlt – også serviceafdelingen melder om peak.

Den nye chef for afdelingen, Bjarke Gam Svare indrømmer, at han er i højeste gear;

”Vi har 20 vinteropbevaringsbåde, vi skal have gjort klar inden påske, så der er mange ender, der skal nå sammen, hvis vi skal komme i mål. Men jeg er omgivet af professionelle folk, så jeg er sikker på, at det lykkes”, slutter han. 

content-loader
content-loader
content-loader