Gå til hoved-indhold
Havne
Elitesejlere, lystbådejere og glade træskibs-entusiaster er alle en del af havnebilledet i Aarhus. Foto: Sara Sulkjær

Havnemester søges til Aarhus Havn - hjemstedet for gamle træskibe og sejlerlandsholdet

Efter 14 år har havnemesteren i Aarhus valgt at gå på pension, og en ny leder får derfor muligheden for at trække i arbejdstøjet. En leder, der skal favne bredt, og som skal formå at samle de mange brugere af havneområdet.

Af Sara Sulkjær |

Som en kile mellem Aarhus Ø og Risskov ligger Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen (FTL-havnen) attraktivt placeret og danner rammen for flere end 3.000 fritidsbrugere fordelt på mere end 20 foreninger.

Herunder er der 650 bådpladser i havnen, som administreres af otte forskellige foreninger. Det skriver Aarhus Kommune, som nu søger en ny havnemester til området.

På havnen mødes nyt og gammelt, hvor hele spekteret inden for sejlads og søsport er repræsenteret – blandt andet er havnen hjemsted for sejlerlandsholdet og har Nordeuropas største samling af træskibe. Derudover beriges havnen af de traditionsrige fiskeforretninger, der ligger side om side med en international IT-virksomhed.

En bred palette af opgaver

Hele området omkring FTL-havnen er i gang med en dynamisk byudvikling, hvor arkitektoniske bygninger skyder op, og mange mennesker strømmer til for at bo og opholde sig. Det er en stor og spændende opgave at få de mange interesser i havnen til at arbejde sammen og smelte sammen til én helhed.

- Som havnemester har du det overordnede ansvar for FTL-havnens drift og udvikling, der også indebærer det overordnede ansvar for FTL-havnens sikkerhed og vedligeholdelse. Opgaverne favner bredt lige fra daglige runderinger på havnen til udvikling af arealerne i samspil med Aarhus Ø, Teknik og Miljø og Havneforeningen, forklarer Aarhus Kommune.

Også en række administrative opgaver i forbindelse med økonomi, personalehåndtering, indsigt i og forståelse af relevant lovgivning, borgerhenvendelser, erhvervslejekontakter og lignende er en del af jobbeskrivelsen.

Havnemesteren som person

For at kunne udfylde rollen optimalt har Aarhus Kommune på sin hjemmeside opsat en række egenskaber, som de håber, at deres kommende havnemester vil være i besiddelse af:

• Selvstændig og har høj grad af integritet - du finder det naturligt selv at være undersøgende og træffer dine beslutninger ud fra et oplyst grundlag

• Tydelig og respektfuld i din kommunikation - du er en god formidler, både i skrift og tale

• Robust og hviler i dig selv – du bevarer roen, når tingene spidser til

• Udstyret med gode relationelle kompetencer – du er imødekommende og har en veludviklet dømmekraft

• Fleksibel og omstillingsparat – du finder gode og fleksible løsninger på problemstillingerne og kan handle hurtigt, når det forudsættes

• Igangsætter og afslutter – du har det strategiske overblik og sikrer gode processer

• Du skal være god til engelsk, og det er en fordel, hvis du også kan begå dig på tysk

Der er ansøgningsfrist den 5. december. Læs mere om jobbet i stillingsopslaget her

content-loader
content-loader
content-loader