Gå til hoved-indhold
Høje priser og dårlig vedligeholdelse, er ikke lige det der holder på sejlerne. Foto: Kim SpechtHavne
Høje priser og dårlig vedligeholdelse, er ikke lige det der holder på sejlerne. Foto: Kim Specht

(For) store prisforskelle på havnepladser

Sejlerne flygter fra havnene i Ringkøbing Fjord. En læser, Kim Specht, mener, at havnen i Bork er alt for dyr sammenlignet med f.eks. Lemvig. Se priserne her.

Af katrine bertelsen |

Vi skrev 22. november, at lystsejlerne vælger Ringkøbing Fjord fra. En af minbaad.dk’s læsere dokumenterer på fotos, at havnen i Bork er dårligt vedligeholdt, og vi har kigget på priserne i de to havne.

Forskellen er på ca. 2500 kr årligt, hvor Lemvigs Marina er billigst. Måske ikke en herregård, men her skal tages med i betragtningerne, at Lemvig Marina er en nyere lystbådehavn med moderne faciliteter, hvor Bork Havn trænger til et gevaldigt løft.

Vores læser Kim Specht skriver:

- Jeg forstår godt at folk flygter, da havnene – især Ringkøbing – er nogle af de dårligst vedligeholdte i landet. Brækkede pæle, rådne flydebroer, hvor pulleter bliver rykket af hver gang det blæser lidt. For dårlig uddybning af pladserne, grønne glatte broer, hvor det er direkte farligt at færdes fra nu og til maj måned. Hvis det er prisen fremover, må kommunen jo finde sig i tomme havne.

Bedre turmuligheder

Havnefoged Svend Åge Lauridsen fra Lemvig Marine mener, at det ikke kun skyldes prisforskellen at mange sejlere fraflytter havnene i Ringkøbing Fjord.

- De fleste jeg har talt med siger, at det mest handler om beliggenhed. Sejlerne – der ikke er så unge mere – orker ikke turen over Vesterhavet for at komme til Limfjorden, og turmulighederne i Ringkøbing Fjord er jo til at overse, fortæller han på en meget støjende telefon fra Lemvig.

- Der er mange flere gode turmuligheder for sejlere heroppe, fortæller turistchef for Lemvig - Thyborøn Turistbureau, Dina Overgaard. Farvandet er beskyttet, og Vesterhavet er kun for meget rutinerede sejlere.

Dina Overgaard kan også fortælle om et kanalprojekt fra Ringkøbing Fjord til Lemvig, der måske – måske ikke kan blive til noget. Men mere om det senere, i en anden artikel.

Havnepriser Bork havn og Lemvig Marina

 

Bork

Lemvig

Fast afgift:

513 kr

Ingen

L: 9.10 m x B: 3 m

5105,1 kr

3033,75 kr

Kran

2 x ekstra løft i kran. 680 kr

500 kr for hele året*

Vinterplads.
På land eller i vand.

570 kr

45 kr pr. m2 for medlemmer

Strøm

Ca. 200 kw. 450 kr

I vand:  Betales pr. kWh – gratis på land.

Ialt:

7318,10 kr

4748,75 kr

Kommentarer

I 2012 kommer der depositum for elmåler kr 1000 oveni prisen.

* Gælder for medlemmer af sejlklubben. Ellers 450 kr pr. løft.

I Bork havn er dybgangen 1,80 m og i Lemvig Marina 2-3 m.

content-loader
content-loader
content-loader