Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Iført jakkesæt marcherede Alex Thomson i 2014 mod IMOCA60'erens mastetop. Foto: Alex Thomson Racing / YouTube

Efter 19 år med spektakulære stunts og flotte resultater træder Alex Thomson tilbage

Mindre tid på verdenshavene skal skabe mere plads til familien. Den 47-årige Hugo Boss-sejler stiller ikke til start i den kommende Vendée Globe, som han har gennemført imponerende fem gange.

Af Sara Sulkjær |

Når verdens hårdeste solosejlads Vendée Globe i 2024 skydes i gang, må inkarnerede sejlsportsfans kigge langt efter én af sportens største stjerner, 47-årige Alex Thomsen.

Efter i 19 år at have været en del af den moderne IMOCA-klasse, der fortsat er i udvikling, har sejleren valgt at navigere uden om den udfordrende jordomsejling. 

- Jeg har i næsten tyve år haft privilegiet at deltage og kapsejle IMOCA 60'erne. Jeg elsker sporten, men nu er det tid til at bruge mere tid på land med min unge familie. I de sidste ti år har min hustru Kate på egen hånd opforstret vores børn, imens jeg har forfulgt min drøm, forklarer Alex Thomson på sin hjemmeside.

4,9 millioner har fulgt PR-stunt

Hele fem succesfulde solo-jordomsejlinger med to podieplaceringer til følge er blevet resultatet for den ambitiøse brite, der med en række samarbejdspartnere ved sin side har været med til at drive udviklingen i den i dag foilende IMOCA-klassen frem.

Samtidig har Thomson sat såvel sit eget navn, storsponsoreren Hugo Boss og sejlsporten som helhed på verdensbefolkningens læber gennem en række spektakulære PR-stunts.

Mest populær, med hele 4,9 millioner seere, er den såkaldte 'Mastwalk' fra 2014, mens også den fem år gamle 'Skywalk' har rundet 1,6 millioner seere.

- Foruden at være skipper har jeg altid troet, at det er min opgave at være ambassadør for vores sport, at fortælle historien til det internationale publikum. Jeg ønsker fortsat at promovere sporten og dele min viden og ekspertise, men med fokus på den næste generation, understreger Alex Thomson.

Plads til hustruens drømme

Det er ikke kun sejlsportens kommende stjerner, der fremover sættes i rampelyset. De flere timer på land skal også give sejlerens bedre halvdel mulighed for at udfolde sine drømme:

- Nu vil jeg støtte Kate og give hende den samme mulighed, som hun har givet mig. Dette betyder ikke, at jeg trækker mig tilbage, kun at jeg ændrer min rolle fra at bruge det meste af min tid på havet til at bruge mere af den på land, forklarer den dygtige sejler med tilnavnet 'The Boss'.

Se Thomsons populæreste PR-stunt herunder:

content-loader
content-loader
content-loader