Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Solostjerne-sejleren Alex Thomson giver rundvisning på hot IMOCA 60er Hugo Boss

Kom med ned i kahytten, hvor cockpittet nu befinder sig. Her viser britten hvordan han kommer til at trimme sine sejl og styre båden i tørvejr. Det er en virkelig nytænkende båd, som er skabt til at vinde Vendee Globe, solo jorden rundt.

Af Troels lykke |

Alex Thomson har fået en fantastisk båd ser det ud til og i videoen i toppen af denne artikel giver han en grundig og meget interessant rundtur.

Men mest opsigtsvækkende med  'Hugo Boss', er at der ikke findes et cockpit. IMOCA 60eren har istedet en flad overbygning, der ikke skaber vindmodstand og som er dækket af solpaneler.

Samtidig dropper Thomson også de asymmetriske spilere, ser det ud til. Han vil sejle med fladere sejl, noget der kræver mindre trim og noget, der kan styres fra kahytten.

Vi udfordrer grænserne

Alex Thomson, der arbejder med nærmest et ubegrænset budget, forklarer.

- Det der os til et af de mest spændende hold i denne sport er at vi har modet til lede og komme først med nyt design, sagde han lige efter at båden var kommet i vandet.

- Vi er innovative, vi skubber til grænserne og er ikke bange for at gøre noget anderledes. Vi accepterer at vi ikke altid har ret, men vi er sandelig ikke bange for at udforske ting, som ikke er gjort tidligere, siger Hugo Boss.

100 designere, bådebyggere og andre har bygget båden med Alex Thomson Racing tekniske hold, leddet af designchef Pete Hobson og det franske designbureau VPLP. Båden blev bygget i Hampshire, England, tæt på Hugo Boss' base i Gosport.

Se båden foile vanvittigt hurtigt

Hugo Boss-holdet

content-loader
content-loader
content-loader