Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske Rockwool-sejlere havde under 40 timers erfaring med båden, inden den første sejldag på Bermuda. Foto: Denmark SailGP Team / Facebook

Kollision sikrer danske Rockwool en sjetteplads ved årets første SailGP-event på Bermuda

Danskerne med Nicolai Sehested sted i spidsen kan takke Japan og USA for, at de kan indlede sæsonen med en sjetteplads blandt otte hold. - Vi ville gerne gøre det bedre, understreger Sehested.

Af Sara Sulkjær |

Sejlsportens Formel 1 er skudt i gang. Racerbilerne, de lynhurtige og foilende F50-katamaraner, var i weekenden på vandet på Bermuda, hvor årets første event for ligaens otte nationale teams lurede.

En event, der viste sig at være en stor udfordring for det nye danskerhold, Team Rockwool Racing, der kan takke USA og Japan for en samlet sjetteplads, efter at de to teams kolliderede og måtte udgå af fjerde sejlads:

- Vi havde nogle gode og dårlige momenter. Vi er konkurrencedygtige, vi ville gerne gøre det bedre, men vi må minde os selv om - og det er også, hvad vi siger til os selv - at vi ikke er her for at vinde den første, den anden eller den tredje event, fortæller rorsmand Nicolai Sehested i et interview til holdets Facebookside.

Overraskelse i finalen

Fem point tager danskerne med fra Bermuda, mens Ben Ainslie og Storbritannien efter at have vundet eventens finalesejlads slutter helt i top med ét point. 

At netop Storbritannien sammen med Australien var blandt de tre hold på finalens startlinje var næppe en overraskelse, mens det franske teams tilstedeværelse vækker mere opsigt. 

Netop kollisionen mellem Japan og USA, der påførte den amerikanske båd en række skader, satte dog en aktiv stopper for amerikanernes videre sejlads, hvilket var med til at bane vejen for den franske besætning, der i 'the-winner-takes-it-all'-finalen dog måtte nøjes med en tredjeplads.

Andenplads trods god sejlads

Samtidig kunne det australske team med Tom Slingsby ved roret tage andenpladsen og de to point med sig videre fra Bermuda efter en uge, hvor holdet ellers har præsteret helt i top:

- Det var en fin sejlads (finalen, red.). Vi føler os en smule uretfærdigt behandlet, da vi sejlede så godt hele ugen. Men sådan er reglerne. Du må vinde den sidste sejlads, det vidste vi, da vi tilmeldte os, og vi var tæt på, men vi var der ikke helt, forklarer en ærgerlig Slingsby til SailGP's hjemmeside.

Næste gang de otte teams mødes bliver i Italien, hvor årets anden SailGP-event sejles den 5. og 6. juni.

Resultaterne fra Bermuda:
1: Storbritannien (Ben Ainslie)

2: Australien (Tom Slingsby)

3: Frankrig (Billy Besson)

4: Spanien (Phil Robertsson)

5: New Zealand (Peter Burling)

6: Danmark (Nicolai Sehested)

7: Japan (Nathan Outterridge)

8: USA (Jimmy Spithill)

Læs mere om SailGP her og se re-live fra sejladsens sidstedag:

content-loader
content-loader
content-loader