Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der ventes cirka 60 H-både til VM. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

H-båds VM i Struer til august sikres med corona taskforce

- Der er vacciner på vej. Men vi ved ikke, hvordan pandemien udvikler sig. Af gode grunde ved vi heller ikke, om der er restriktioner i Danmark, når vi afvikler stævnet, fortæller VM-stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Struer Sejlklub har etableret en corona taskforce, der skal sikre en forsvarlig afvikling af næste års verdensmesterskaber for H-båds klassen. VM sejles i farvandet ud for Struer i perioden fra den 9.-14. august 2021.     

Med over 200 H-bådssejlere fra det nordlige Europa, og et stort publikum, der følger sejladserne, bliver verdensmesterskaberne en af næste års helt store sportslige begivenheder i regionen. 

Derfor har arrangørerne, nøgternt, måttet vurdere Covid-19 risikoen, og har i den forbindelse valgt at indgå i et samarbejde med lokale og regionale myndigheder. 

- Vi ved, at der er vacciner på vej. Men vi ved ikke, hvordan pandemien udvikler sig. Af gode grunde ved vi heller ikke, om der er restriktioner i Danmark, når vi afvikler stævnet. Med så stort et arrangement, vil vi dog gerne gardere os bedst muligt, fortæller VM-stævneleder Otto G. Jensen i en pressemeddelelse.

Corona-protokol

Allerede nu arbejdes der på en såkaldt corona-protokol, som i detaljer beskriver de elementer i begivenheden, der kan udgøre en sundhedsmæssig risiko. 
Det gælder blandt andet omgangen mellem deltagere, dommere og officials, samt de mange frivillige. Desuden ventes en stor skare af tilskuere til Struer, under VM-stævnet.  

- Der bliver taget højde for alle scenarier, så vi skaber den fornødne sikkerhed, siger Otto G. Jensen. Vi har et fortrinligt samarbejde med myndighederne, og tror det kan skabe en succesfuld afvikling af VM, i coronaens skygge.

Ud over danske sejlere, kommer VM-deltagerne blandt andet fra lande som Sverige, Tyskland, Finland og Italien. Covid 19 pandemien førte i 2020 til aflysning af VM. Derfor krydser de mange sejlere fingre for, at det prestigefyldte stævne kan gennemføres i Struer næste sommer.

- Struer Sejlklub og Struer Kommune har udvist et stort engagement i forhold til at løse opgaven. Ikke mindst i forhold til corona-epidemien, siger Henrik Toft fra Danske H-bådssejlere. Derfor er jeg også tryg ved, at vi gennemfører VM med de restriktioner, der måtte være til den tid.

Mange frivillige

Inden startskuddet lyder til stævnet i august 2021, venter en række store opgaver for de frivillige i den arrangerende klub fra Struer.

- Vi har stor erfaring fra tidligere stævner, og er derfor godt klædt på til den praktiske del af opgaven, siger VM-stævneleder Otto G. Jensen. I disse uger er arbejdet med at finde sponsorer gået i gang. Desuden er de menige medlemmer af Struer Sejlklub begyndt at byde ind på alle de poster, der skal besættes under arrangementet.

Fakta:
•    Verdensmesterskaberne for H-både afvikles fra den 9.-14. august 2021.
•    Stævnet arrangeres af Struer Sejlklub i samarbejde med Struer Kommune.
•    Ud over Danmark deltager både fra bl.a. Sverige, Tyskland, Italien og Finland.    
•    Der ventes omkring 200 elite-sejlere til Struer under VM fordelt på op til 70 både. 
•    H-båden tilhører en af de mest udbredte kapsejladsklasser i verden. 
•    Kølbåden i glasfiber blev designet af Hans Groop fra Finland i 1967.  
      

Officielle VM-hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader