Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Den nye båd betyder, at vi langt bedre og mere sikkert kan dække området fra Kerteminde til Kalundborg og hele østsiden af Fyn, lyder det fra redderne fra Kerteminde. PR-foto

Renoveret redningsbåd fra Sverige til Kerteminde - med opvarmet styrehus

Lige efter påske glæder den frivillige redningstjeneste i Kerteminde sig til at modtage deres nye båd - en 100 procent renoveret redningsbåd fra Sverige med opvarmet styrehus. Det fortæller Dansk Søredningsselskab.

Af Troels Lykke |

Redningsstationen i Kerteminde havde sidste år 60 aktioner. De foregik alle fra en åben RIB-båd uden styrehus, uanset vind og vejr, fortæller Dansk Søredningsselskab.

Lige efter påske glæder tjenesten sig til at modtage deres nye båd - en gennemrenoveret redningsbåd fra Sverige med opvarmet styrhus.

- Vi er 24 frivillige på stationen, og vi ser så meget frem til at få en båd med styrhus. Så kan vi nemlig hurtigere give varmen til nødstedte sejlere - og holde os selv varme oveni! Den nye båd er udstyret med to 300 HK's dieselmotorer. Når båden er ankommet, går vores 24 frivillige straks i gang med at indrette den efter alle vores specifikke ønsker og behov, fortæller stationsleder Bruno Hvid.

Kan dække større område

Det er ikke kun komforten, der hæves for de frivillige reddere. Også sikkerheden får med den nye redningsbåd et nøk opad:

- Den nye båd betyder, at vi langt bedre og mere sikkert kan dække området fra Kerteminde til Kalundborg og hele østsiden af Fyn. Vi har i vores nuværende, åbne båd været ude i både storm og snevejr, og det er altså hårdt, når man under aktioner på tre-fem timer overskylles af bølger, vind og vejr.

- Derfor ser vi frivillige også meget frem til, at båden leveres fra Landskrona om cirka 14 dage, fortæller Bruno Hvid, der senere i foråret sørger for, at båden bliver omdøbt.

Fakta om båden
Længde: 10,3 meter
Bredde: 3,4 meter
Dybde: 1 meter
Vægt: 8 ton

content-loader
content-loader
content-loader