Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht blev med en andenplads bedste danske besætning på Lanzarote. Foto: Saiing Energy

Warrer og Precht tager sølv ved OL-optaktsstævne på Lanzarote

49er-besætningen viser storform inden sommerens olympiske lege i Japan. Samtidig tilfalder den ærgerlige fjerdeplads Ida og Marie i 49erFX efter en skufffende ottendeplads i medal race.

Af Sara Sulkjær |

Om få måneder tændes den olympiske fakkel i Tokyo. Et usammenligneligt højdepunkt for langt de fleste sejlere - og et højdepunkt, som coronaen har gjort det yderst vanskeligt at træne op til. 

Derfor var Lanzarote International Regatta et afgørende stævne - ikke blot for de danske sejlere, men for den samlede verdenselite. Her formåede Jonas Warrer og Jakob Precht at bevæge sig næsten til tops, da de fredag sikrede sig andenpladsen efter medal race:

- Det blev til en sølvmedalje for os ved Lanzarote International Regatta efter en god uges sejlads. Stor tak til vores træner, Peter Homilius Hansen, skriver besætningen på deres Facebookside.

Ida og Marie lå til bronze

Herrerne blev de eneste danskere, der kan rejse fra ferieøen med en medalje i bagagen. Med blot ét point til bronzen og tre point til sølvet slutter Ida Baad og Marie Thusgaard på den evigt ærgerlige fjerdeplads i kvindernes 49erFX. 

Inden fredagens afsluttende guldfelts-sejladser og medal race havde pigerne ellers placeret sig på den nederste medaljeskammel, men en ottendeplads i medal race satte en aktiv stopper for medaljedrømmene:

- Selvom der ikke kommer en medalje med hjem i denne ombæring, har de endnu engang bevist, at de hører til i toppen af tabellen, understreger Sejlerlandsholdet.

Godkendt sjetteplads i Nacra

Bedste danske Nacra 17-besætning bliver ikke overraskende Lin Cenholt og C.P. Lübeck med en samlet sjetteplads. 

En placering, der kom i hus, efter at sejlerne først på tredjedagen for alvor meldte sig ind i konkurrencen grundet Lübecks håndskade:

- Herefter tog det fart. Med fire førstepladser og en række andre topplaceringer i de enkelte sejladser lagde de hurtigt fra i bunden af tabellen, slutter Sejlerlandsholdet.

Danskere på Lanzarote

49erFX (46 både): 
4: Ida Baad og Marie Thusgaard

20: Johanne og Andrea Schmidt

41: Katrine Krogh og Laura Steenstrup

49er (44 både):
2: Jonas Warrer og Jakob Precht

43: Joakim Salskov og Markus Oliver

Nacra 17 (21 både):
6: Lin Cenholt og C.P. Lübeck

11: Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun

Se hele resultattavlen her.

content-loader
content-loader
content-loader