Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads

To danske 49er-besætninger kæmper om medaljer på Lanzarote

Jonas Warrer og Jakob Precht holder fast i deres flotte andenplads, mens Ida Baad og Marie Thusgaard har sat sig på stævnets tredjeplads, fire point fra andenpladsen. I Nacra-klassen deltager Lin og en skadet C.P. på lavt blus.

Af Sara Sulkjær |

De bedste danske 49er-besætninger har vind i sejlene på Lanzarote, hvor det måske sidste officielle stævne forud for sommerens olympiske lege er skudt i gang.

Efter den første af tre dag i guldfeltet placerer Jonas Warrer og Jakob Precht sig på en flot andenplads i herrernes 49er, 13 point bag førstepladsen, alt imens Ida Baad og Marie Thusgaard med en tredjeplads viser vejen i kvindernes 49erFX.

Fra 16. til 1. pladsen

Onsdagens lidt svingende 2-16-1-serie hjalp kvinderne på vej. En serie, der blev sikret takket være en god bådfart og en klar strategi i dagens første og sidste sejlads: 

- I den anden sejlads begyndte vinden at dreje en del og gå op og ned, og vi fik ikke skiftet til dette hurtigt nok, men vi var klar til sidste sejlads, forklarer danskerne i interviewet øverst i artiklen.

Blot fire point har Baad og Thusgaard til stævnets andenplads, alt imens brasilianske Martine Grael og gast Kahena Kunze traditionen tro har lagt sig i spidsen, tyve point foran danskerne.

C.P. sejler med håndskade

I Nacra 17 er klassens bedste danske besætning, Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck kravlet op på en samlet syvendeplads. Det sker ved et stævne, hvor sejlerparret sejler på lavt blus grundet en håndskade hos Lübeck. 

Danskerne står således blot noteret for placeringer i otte af tolv sejladser, hvor hele syv top 5-placeringer vidner om et fortsat højt niveau hos sejlerne.

Der sejles guldfeltssejladser frem til fredag, hvorefter det afgørende medal race venter.

Danskere på Lanzarote

49erFX (46 både): 
3: Ida Baad og Marie Thusgaard (guldfeltet)

20: Johanne og Andrea Schmidt (guldfeltet)

18: Katrine Krogh og Laura Steenstrup (sølvfeltet)

49er (44 både):
2: Jonas Warrer og Jakob Precht (guldfeltet)

18: Joakim Salskov og Markus Oliver (sølvfeltet)

Nacra 17 (21 både):
7: Lin Cenholt og C.P. Lübeck

12: Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun

Se hele resultattavlen her.

content-loader
content-loader
content-loader