Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Andersen i sin gule Safir.
Kapsejlads
Her ses Morten Morten Tauchi fra Fredericia. Han sejlede de 106 sømil på 23 timer og 15 minutter.
Kapsejlads

One Star Challenge i hårdt pinsevejr - halvdelen udgik rundt om Møn - Ivan i Ylva først i mål

Allerede efter 5-8 timer havde den første håndfuld sejlere kastet håndklædet i ringen på grund af de barske forhold. Sejlerne mødte krabbe søer og lange vindbyger med over 15 m/sek. fra sydvest i Fakse Bugt, fortæller Mads Thusgaard-Madsen fra Køge Sejlklub. Ivan Pedersen i en Ylva kom først.

Af Troels Lykke |

I weekenden blev femte udgave af Køge Sejlklubs singlehand-sejlads, One Star Challenge, afholdt, en sejlads på 106 sømil.

Det var en sejlads, som igen i år var præget af corona. Da de udenlandske sejlere ikke havde mulighed for at stille op, var feltet allerede på forhånd reduceret til 37 deltagere i et arrangement uden sociale aktiviteter.

Vejrguderne ville også være med til at bestemme, så på selve løbsdagen stillede kun 19 til start med en vejrudsigt, der varslede om hård vind fra syd/sydøst, en del nedbør og få varmegrader.

Omsejlingsretning givet fri

På grund af den noget brutale vejrudsigt valgte løbsledelsen af give omsejlingsretningen fri.

- Dette betød, at mange af de større både valgte at krydse syd om Møn, efterfulgt af slørsejlads tilbage gennem Bøgestrømmen og til Køge. De mindste både valgte overvejende den modsatte strategi, forklarer stævneleder Mads Thusgaard-Madsen til Minbaad.dk.

Allerede efter de første 5-8 timer havde en håndfuld sejlere kastet håndklædet i ringen grundet de barske forhold. Tilbagemeldingerne til Race Office lød på store, krabbe søer og lange vindbyger med over 15 m/s i Fakse Bugt.

Igennem dagen og natten valgte yderligere nogle stykker at stoppe, mens legen var god. Sidste båd gik i mål allerede efter knap 24 timers sejlads, og i alt blev det til kun ti gennemførende både.

Ylva først i mål med tidligere OK-sejler

Første båd i mål, efter 17 timer og 6 minutters sejlads, blev den tidligere OK-sejler og nu pensionerede gymnasielærer fra Hvidove, Ivan Pedersen, der i sin nye Ylva satte sine modstandere på plads, herunder den erfarne sejlmager Jan Hansen i hans franske Figaro, The Beast, der kom ind til Køge små 40 minutter efter Ylvaen.

Første båd blandt de mindre både var en X-79'er med Allan Kirkegaard fra Rungsted i en sejltid på 20 timer og 21 minutter.

- På trods af forholdene berettes kun om enkelte småskader på grej, mens ingen skippere kom til skade. Sejladsledelsen mener, at dette vidner om god selvindsigt og en realistisk tro på egne evner hos deltagerne. Stor ros og respekt for det, forklarer Mads Thusgaard-Madsen, der sammen med Martin Ottesen stod i spidsen for eventen.

Næste år satser Køge Sejlklub på at kunne lave en sejlads, som også byder på udenlandske deltagere, socialt samvær og en ordentlig fest.

Se resultaterne og læs mere  på onestarchallenge.dk samt på facebook.com/OneStarChallenge/.

content-loader
content-loader
content-loader