Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Hvis de var kommet på havet, var prammen sunket. Det er ikke bare sikkert, det er helt sikkert, fortæller Frits Pedersen fra redningsstationen til den jyske avis. Arkivfoto: Troels Lykke

Redningstjenesten i Hvide Sande nægtede at åbne for slusen mod Vesterhavet til to unge sejlere

Redningsstationen var noget betænkelig ved at åbne slusen for to nye bådejere, der var friske på en sejltur i en nyindkøbt pram.

 

 

Af Troels Lykke |

Glæden over at eje en båd var stor, da to makkere på 28 år fra Holstebro og Herning i går lagde penge for en pram, der allerede havde en del år på bagen i fjordens vande.

Faktisk havde de to mænd så meget mod på at komme ud at sejle, at de ved 21-tiden satte kursen mod Thorsminde og bad om at få åbnet slusen, så de kunne komme på Vesterhavet, hvor blæsten havde sat gang i bølgerne.

- Så redningstjenesten nægtede at åbne for slusen, for de vidste, at det ville gå rivende galt, fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Ringkøbing til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Pram var sunket i Vesterhavet

Den nyindkøbte pram har et mindre skur til fiskegrej, men har ikke et styrehus, og så lækkede motoren olie.

- Den er god nok til at tøffe rundt i fjorden ved kanten. Men hvis de var kommet på havet, var den sunket. Det er ikke bare sikkert, det er helt sikkert, fortæller Frits Pedersen fra redningsstationen.

De to makkere var dog fulde af optimisme og besluttede sig i stedet for at sejle over fjordens vande til Ringkøbing, senere blev de hentet tæt på land da deres motor gik ud.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern

content-loader
content-loader
content-loader