Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Wayfarer-klassen kommer rundt i landet og viser jollen frem for at udbrede kendskabet til klassen som en meget aktiv og attraktiv kapsejladsklasse med plads til både top- og breddesejlere.

Wayfarerne sejler om Sjællandsmesterskabet ud for Lynæs

I weekenden er det Lynæs Sejl- og Kajakklub, der arrangerer årets Sjællandsmesterskab. 15 joller har sat hinanden stævne, heriblandt storfavoritterne Mogens Just og Anders Friis. Mange kapsejlere har fejlagtigt en opfattelse af Wayfarerjollen som en søspejderjolle, påpeger klassen.

Af Troels Lykke |

Det er tale om et ganske stærkt felt, hvor flere besætninger fra både Jylland og Sjælland vil kunne blande sig i topstriden. Vejrudsigten lover tip-top sejlvejr med masser af sol og fin vind, fortæller Christian Milert fra Wayfarer-klassen.

Han forklarer videre:

Det er første gang, at Wayfarer-klassen gæster Lynæs i nyere tid. Det er vigtigt for os at komme ud og vise klassen frem.

Mange opfatter Wayfarerjollen som en søspejderjolle

Mange kapsejlere har fejlagtigt en opfattelse af Wayfarerjollen som udelukkende en søspejder- og strandjolle og forbinder derfor ikke jollen med kapsejlads.

Derfor prioriterer klassen at komme rundt i landet og vise jollen frem for at udbrede kendskabet til klassen som en meget aktiv og attraktiv kapsejladsklasse med plads til både topsejlere og breddesejlere, hvor der stilles krav til både de taktiske evner og boathandling, hvis man vil være med fremme.

På land er klassen kendt for at godt socialt sammenhold, hvor der er både er plads til hygge, og hvor der med løs hånd deles ud af tricks og tips til nye sejlere i klassen.

Sjællandsmesterskabet bliver samtidig opvarmningsstævne til det kommende DS-DM, der afholdes den 18.-20. juni af Skive Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader