Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom sejler i havn efter omstart, men hun kunne have sejlet med i 10. sejlads, hvilket er meget bittert for sejleren. Hendes psykolog Kristoffer Henriksen, siger at nu skal Anne-Marie tilgive sig selv før medal race. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Anne-Marie alene i verden ved OL, hendes konkurrenter sejler, mens hun sejler i havn her. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion. Foto: Troels Lykke

Danske medier gik amok over Anne-Maries disk i 10. sejlads - interview med direktør i Dansk Sejlunion

- I løbet af en time havde jeg givet 10 interviews. De ville forstå situationen og tale om Anne-Maries medaljechancer, forklarer Christian Lerche vi møder på Tuborg Havn i Torm-teltet. I situationen forstår Lerche forstår godt at hun udgår i 10. sejlads, selvom hun kunne deltage.

Af Troels Lykke |

International baneleder og direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, møder vi i dag på Tuborg Havn i Torm-teltet i Hellerup, hvor Dansk Sejlunion holder åbent hus for sejlere, der er interesseret i OL. Her er der storskærm i et stort telt og udenfor er der prøvesejladser i J/70, Laser, DS-Matchracer og 49er.

Christian Lerche, hvordan reagerede de danske medier på Anne-Maries disk i 10. sejlads?

- Det har været en travl morgen her i Torm-telt, hvor telefon og indbakke eksploderede. I løbet af en time havde jeg givet 10 interviews, især til DR. De ville forstå situationen og tale om Anne-Maries medaljechancer. De ville også forstådetaljerne i reglerne.

Hvad siger du til at Anne-Marie ikke sejler 10. sejlads, efter der er omstart, når det nu viser sig at hun godt kunne havet sejlet med?

- Jeg forstår godt at  disponerer som hun gør. Hun sår usikkerhed om hun hvorvidt hun kan sejle fordi hun har fået de to gule flag i dag, så hun er bange for at få et 3. flag, men primært om hun er berettiget til at starte. Regel 42 siger at hun skal udgå, men så er der omstart og så måtte hun godt start. Men så er hun i tvivl. Hun vælger at starte men tvivlen indhenter hende og hun udgår.

Kunne hendes polske træner ikke havet ringet til Hans Vengberg og fået besked om hun måtte sejle med i 10. sejlads?

- Det vurderer jeg ikke, at de kan nå, så den livline er der ikke. Og oven i det er der, at får hun en et 3. gult flag så ville sejladsen ikke kunne fratrækkes, og så kunne Anne-Marie højst blive nummer 7 eller 8. Men meget af det her er spekulationer.

Hvad siger du om Rindoms præstation indtil videre?

- Det har været storslående, en fænomenal serie. Hun har gennem årene leveret et langt sejt slid. Hele holdet har en kæmpe respekt for hende, og den holdninger deler Danmark også, og desto mere græder vi med hende i dag. Nu bliver det den ventede kamp mellem de to, Anne-Marie og Marit Bouwemeester.

Hvordan ser du landsholdets præstationer indtil nu i Japan?

- Vi har alle fem besætninger i top ti, overordnet set er det godt og så har vi stadig gode medaljechancer, særligt i Laser Radial. Det er nærmest utænkeligt at hun ikke får en medalje (hun har 7 point mindre end nr. to i feltet, red. Anne-Marie har 18 point ned belgieren på 4. pladsen. Og vinder belgieren medal race på søndag og Anne-Marie bliver nummer 10, så er de a-point og så vinder belgieren bronze og Anne-Marie får en 4. plads. og selvfølgelig kan det ske, men så skal Anne-Marie godt nok være meget uheldig. Og i 49erne med Jonas og Jakob har vi også gode muligheder, de ligger nummer fire, kun fem point op til førstepladsen, siger Christan Lerche til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader