Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rindom fik trøst hos hendes polske træner efter disk for bodypump i 10. sejlads. Arkivfoto: Peter Brøgger

Gigantisk nedtur for grædende Rindom - disket i 10. sejlads for bodypump - Rindom kunne have sejlet 10. sejlads

På DR2 kan man se en grædende Rindom i kontakt med hendes træner Piotr Wojewski. Et minut før start sejlede hun aggressivt på sin modstander Marit Bouwmeester hun luffede op, kort tid efter får Rindom en straf for at pumpe. Nu viser det sig at Rindom lovligt kunne have sejlet 10. sejlads trods straf.

Af Troels Lykke |

OL er kendt for drama. OG NU KOM DET.

Et dansk drama har nemlig her fredag morgen udspillet sig i Enoshima til OL i Laser Radial. Først satte Anne-Marie Rindom en 26. plads ind i en letvinds-roulette sejlads, hvor hun fik en straf for at pumpe på læns.

Og i 10. sejlads fik Rindom en regel 42-straf mere for at pumpe. Det sker et minut før start, da hun taktisk smart presser Marit Bouwmeester op i vindøjet.

Og når man får to pumpe-straffe på en dag må man ikke sejle den pågældende sejlads. 

Chokeret og grædende - kunne have sejlet 10. sejlads

Straks sejler en dybt chokeret Rindom væk fra startlinjen og bider sig i fingeren. Senere ser man Rindom sejle over til sin polske træner, hvor hun begynder hjerteskærende at græde, mens hendes konkurrenter sejler 10. sejlads. 

Men det viser sig at Rindom lovligt kunne have sejlet 10. sejlads, da hun får straffen i en sejlads der er omstart i. Til DR fortæller Rindom, at hun var bange for at få en 3. straf hvis hun sejlede med i 10. sejlads. Meget bittert for den 30-årige sejler fra Aarhus.

Rindom kan stadig vinde OL, men til medal race søndag bliver det sandsynligvis ikke være med et pointforspring, da hun nu skal have sin 26. plads tællende i den samlede stilling.

Men nu bliver medal race ikke en triumfsejlads for Rindom, der må kæmpe for at at få medalje. Men her kl. 6.58 får Marit Bouwmeester en straf, hvilket er en kæmpe fordel at hollænderen er sendt ned i feltet.

Rindom fører stadig medal race med en 7 points føring.

Svenske Olsson, der er helt fremme, har muligvis også en protest mod sig i 9. sejlads fra en norsk modstander.

Rindom er dog ikke er sikker på en medalje, men på en 4. plads i medal race, hvor point tæller dobbelt for de 10 bedste.

Opdateret kl. 10.25

Følg sejlerne på tracking her - Rindom starter kl. 5 i morgen tidlig dansk tid.

Resultater her

content-loader
content-loader
content-loader