Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade sejlere i Butterfly Cup i den 124 sømil lange sejlads. Her ses mandskab på First 40’eren Milevidt fra Jyllinge. Holdet tog en tredjeplads. Privatfoto
Kapsejlads
Nummer to i sejladsen, et jysk Drabant 38-hold, vandt OneSails-tasker.
Kapsejlads

Butterfly Cup - Hesselø og Samsø rundt - GB1000 fra Lynæs først i mål

Den 28.-29. maj gik startskuddet til den første Butterfly Cup - og sikke en sejlads. 12 både var tilmeldt, to både i turløbet og ti både i kapsejladsløbet. Sejlerne fik en tur på 124 sømil rundt om Hesselø og Samsø med både sol, tågedis og skiftende vind.

 

Af Troels Lykke |

- Det var ikke kun kapsejlads hele tiden, der blev også taget flere gode og sjove billeder, understreger Lynæs Sejl- og Kajakklub til bådpressen og forklarer, hvordan resultater og konkurrencer kan ses på Butterfly Cups Facebookgruppe.

Her ses det, hvordan første båd i mål fra tursejlerfeltet blev Dehler 38’eren Irmgard fra Roskilde. En båd, der startede kl. 11.00 fredag og allerede var i mål lørdag kl. 11.37.

Gerlachs GB1000 først i mål - Drabant 38 lige efter

Første båd i mål i kapsejladsfeltet blev Midas, en GB1000 fra Lynæs, som Gert Gerlach tidligere har hærget kapsejladsbanerne med. Nummer to blev en anden Gerlach-konstruktion, nemlig Drabant 38’eren Mio fra Aarhus. På tredjepladsen slutter en First 40, Milevidt fra Jyllinge.

Midas startede de 124 sømil fredag kl. 15:17 og krydsede mållinjen ved Hundested igen lørdag kl. 12:23. Herefter fulgte resten af bådene i en lind strøm, inden sidste båd i mål, en Maxus 28 Swish fra Lynæs, flot krydsede mållinjen med en tomands-besætning.

Torben Herslund, vinder af kapsejladsfeltet og én af initiativtagerne til den nye sejlads, forklarer:

- Det var en hård og herlig sejlads. Vi havde hele vejen rundt nogle at kæmpe imod, og det er altid spændende, om der er plads til at krydse T-ruten. Vejret var varmt om dagen, koldt og vådt om natten, men det var det hele værd. At runde Hesselø tæt på i solskin og se Samsøs vestkyst i morgenskumringen er en stor oplevelse. 

Masser af præmiesponsorer

Også David Ipsen, der ligeledes har sæde i initiativgruppen, er begejstret for weekendens sejlads:

- Det er dejligt at se alle de initiativer, der er dukket op i kølvandet på aflysningen af Palby Fyn Cup, og for os er det er lidt af en forløsning at komme i gang med Butterfly Cup. 

- Vi er benovet over al den positive respons, både fra sponsorerne Palby Marine, Lynæs Marinecenter, One Sails, Stilling Flag, Restaurant Knud og Hundested Kro og Hotel og fra alle deltagerne. Det er altid spændende om nogen tilmelder sig, men vi hører, at banen havde stor betydning. En bane, der næsten giver garanti for kryds og spilersejlads.

Sejlads flyttes til efter sommerferien

Nu er spørgsmålet, om klubben vil gentage succesen: 

- Og ja, det er vi temmelig sikre på, men det er vigtigt, at vi ikke er konkurrent til Palby Fyn Cup eller andre af de store distancesejladser, så når vi evaluerer, peger pilen lige nu på efter sommerferien i 2022, fortæller arrangørerne.

Butterfly Cup opstod, da nogle sejlerkammerater fra Lynæs Sejl- og Kajakklub gerne ville ud at sejle langt. Det tog kun 12 timer fra Palby Fyn Cup blev aflyst, til Butterfly Cup stort set var planlagt.

- Idéen bag Butterfly Cup er, at det skal være udfordrende og enkelt. Derfor pegede pilen mod en respitstart og ingen dommertårne. Alt er i stedet foregået på Facebook, hvorfor sejladsen bygger på sportmanship og tillid til sejlerne, lyder det fra Lynæs Sejl- og Kajakklub.

Efter at have sovet sejladsen ud af kroppen, vil arrangørerne gå i tænkeboks angående 2022. De kan derfor kun opfordre til at melde sig ind på Facebookgruppen Butterrfly Cup og følge udviklingen.

content-loader
content-loader
content-loader