Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
'Butterfly'-ruten, der skal bringe sejlerne på vandet efter aflysningen af Palby Fyn Cup. Foto: Butterfly Cup

Frivillige stabler langdistancesejladsen Butterfly Cup på benene efter Fyn Cup-aflysning

På én aften har initiativrige ildsjæle søsat Danmarks nyeste sejlads, Butterfly Cup, der skal erstatte Palby Fyn Cup den sidste weekend i maj. 75 deltagere kan være til start. Der skal sejles 124 sømil i Kattegat. Samsø skal rundes, fortæller Herslund Lynæs Sejl- og Kajakklub.

Af Sara Sulkjær |

2000 sejlere havde sat kryds i kalenderen den 28. maj, hvor startskuddet til én af Danmarks største kapsejladser skulle lyde. Men det er ikke fra den fynske havn, at sejlerne i år vil høre skud.

Efter sidste uges afblæsning af Palby Fyn Cup har initiativrige frivillige, der havde set frem til nu endelig at kunne sejle om Fyn efter sidste års corona-aflysning, i stedet stablet en ny langdistancesejlads på benene:

- Jeg tror, at sejlerne havde set ekstra meget frem til Palby Fyn Cup i 2021, men er igen blevet skuffet, forklarer Torben Herslund fra initiativgruppen om den nye sejlads og understreger samtidig, at gruppen har stor respekt for Palby Fyn Cups beslutning om at aflyse. 

Sejlerne havde fri

Forståelsen for beslutningen gør dog ikke sejlerne mindre ærgerlige. Derfor tog Torben Herslund sine sejlerkammerater under armen:

- Vi vil så gerne ud at sejle ræs, vi havde taget fri, og hvad skulle ellers hindre os i at komme på vandet med respekt for de gældende restriktioner, forklarer Herslund fra Lynæs Sejl- og Kajakklub og uddyber:

- Med dette tankesæt gik et par hoveder i gang med at tænke muligheder, og inden aftenen var omme, var sejladsen stort set planlagt. Hvor der er vilje, er der en vej, påpeger den ihærdige ildsjæl.

124 sømil i Kattegat

En 124 sømil lang bane med start ud for Hundested og sejlads om Hesselsø og Samsø, naturligvis med respekt for storskibsruten i Samsø Bælt, kom på tegnebrættet.

En rute, der nu er forvandlet til en decideret sejlads, Butterfly Cup, der i henhold til corona-situationen kan have 75 deltagere til start.:

- Vi håber, flere vil følge med os rundt i Butterflyen, slutter de kap-glade Lynæs-sejlere.

Arrangørerne har oprettet en åben Facebookgruppe for begivenheden, hvor flere detaljer og muligheder for tilmelding figurer. Besøg gruppen her.

content-loader
content-loader
content-loader