Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade sejlere i Butterfly Cup i den 124 sømil lange sejlads. Privatfoto
Kapsejlads
Nummer to i sejladsen, et jysk Drabant 38-hold, vandt OneSails-tasker.

Butterfly Cup - Hesselø og Samsø rundt - GB1000 fra Lynæs først i mål

28. – 29. maj gik startskuddet til den første Butterfly Cup, og sikke en sejlads. 12 både var tilmeldt, to både i turløb og 10 i kapsejladsløb, 10 både. Det var en fantastisk 124 sømil tur rundt om Hesselø og Samsø, med både sol, tågedis, vind og ingen vind.

 

Af Troels Lykke |

Det var ikke kun kapsejlads hele tiden, der blev også taget en masse rigtige gode og sjove billeder. Resultater og konkurrencer kan ses på Butterfly Cups facebookgruppe, fortæller Lynæs Sejl- og Kajakklub til bådpressen.

Første båd i mål var fra tursejlerfeltet, nemlig Dehler 38’eren Irmgard fra Roskilde, de startede kl. 11:00 fredag og var allerede i mål lørdag kl. 11:37.

Gerlachs GB1000 først i mål - Drabant 38 lige efter

Første båd i mål i kapsejladsfeltet, var Midas en GB1000 fra Lynæs, som Gert Gerlach tidligere har hærget kapsejladsbanerne med, nummer to en anden Gerlach konstruktion, Drabant 38’eren Mio fra Aarhus, og tredje plads til First 40’eren Milevidt fra Jyllinge.

Midas startede de 124 sømil fredag kl. 15:17 og krydsede mållinjen ved Hundested igen lørdag kl. 12:23, herefter fulgte resten af bådene i en lind strøm, sidste båd i mål, var en Maxus 28 Swish fra Lynæs, flot gået af den to mands store besætning.

Torben Herslund, vinder af kapsejladsfeltet og en af initiativtagerne til denne nye sejlads siger:

- Det var en hård og herlig sejlads, vi havde hele vejen rundt nogle at kæmpe imod og det er altid spændende om der er plads til at krydse T-ruten. Vejret var varmt om dagen, kold og våd om natten, men det var det hele værd. At runde Hesselø tæt på i solskin og se Samsøs vestkyst i morgenskumringen, er en stor oplevelse. 

Masser af præmiesponsorer

David Ipsen fra initiativgruppen fortæller:

- Det er dejligt at se alle de initiativer der er dukket op i kølvandet på aflysningen af Palby Fyn Cup og for os er det er lidt af en forløsning at komme i gang med Butterfly Cup, og vi er benovet over al den positive respons, både fra sponsorerne Palby Marine, Lynæs Marinecenter, Onesails, Stilling Flag, Restaurant Knud og Hundested Kro og Hotel og fra alle deltagerne. Det er altid spændende om nogen tilmelder sig, men vi hører at banen havde stor betydning, en bane der næsten giver garanti for kryds og spilersejlads.

Sejlads flyttes til efter sommerferien

Nu er spørgsmålet om vi vil gentage succesen, og ja det er vi temmelig sikker på, men det er vigtigt at vi ikke er konkurrent til Palby Fyn Cup eller andre af de store distancesejladser, så når vi evaluerer, peger pilen lige nu på efter sommerferien i 2022.

Butterfly Cup opstod fordi nogle sejlerkammerater fra Lynæs Sejl- og Kajakklub gerne ville ud at sejle langt. Det tog kun 12 timer, fra Palby Fyn Cup blev aflyst, til Butterfly Cup stort set var planlagt.

Ideen i Butterfly Cup, er at det skal være udfordrende og enkelt, derfor lavede vi det som respitstart og ingen dommertårne, alt er foregået på facebook, sejladsen bygger så at sige på sportmanship og tillid til sejlerne, lyder det fra Lynæs Sejl- og Kajakklub.

Lige nu vil sejladsen arrangør sove og så går de i tænkeboks angående 2022, så vi kan kun opfordre til at melde sig ind på facebookgruppen Butterrfly Cup og følge udviklingen.

content-loader
content-loader
content-loader