Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Georg Stage er en sejlende søfartsskole, som giver unge mennesker mellem 18 og 22 år en grundlæggende maritim uddannelse. Her ligger skibet i København. Foto: Georg Stage / Facebook

Georg Stage holder åbent hus i Sønderjylland, inden kursen sættes mod England

Besøg det danske skoleskib fra 1934 på havnen i Sønderborg. Det stålbyggede skib ankommer søndag og sejler videre onsdag.

Af Sara Sulkjær |

63 elever på Skoleskibet Georg Stage kunne lørdag vinke farvel til familie og venner i København. I horisonten venter et spændende togt, der skal bringe de unge til England, Spanien og Irland. 

Inden de internationale farvande indtages, venter dog et dansk stop i Sønderjylland.

Foran Sønderborg Slot

Skibet, som hidtil havde gennemført sejltræning i Isefjorden, lagde torsdag kursen mod Sønderborg. Der forventes ankomst søndag formiddag, men helt præcist kan det aldrig blive med et sejlskib.

Det fortæller skoleskibet selv i en pressemeddelelse.

Skibet lægger til ved Sønderborg Slot. Søndag, mandag og tirsdag er der mulighed for at komme om bord mellem kl. 18 og 20, men skibet kan desværre ikke holde åbent hele dagen, da der fortsat er undervisning for eleverne om bord. 

De ansatte står klar på kajen

Til gengæld bliver det muligt at møde personalet fra Georg Stage kl. 14-20 søndag samt kl. 10-20 både mandag og tirsdag:

- De fortæller gerne om skibet og uddannelsen, men kan også fortælle om alle de øvrige maritime uddannelser, hvor der jo blandt andet i øjeblikket arbejdes med en ny maskinmesteruddannelse i Sønderborg. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at høre mere om mulighederne til søs, understreger skoleskibet.

Onsdag den 6. april stævner Georg Stage atter ud af den sønderjyske havn. Herefter sættes kursen mod engelske Portsmouth, Bilbao i Spanien og Cork i Irland, før skibet vender tilbage til Danmark for at fejre fødselsdag. 25. maj er det således 140 år siden, at det første Georg Stage tog på sit første togt.

Programmet i Sønderborg

Åbent skib:
Søndag: Kl. 18.00 - 20.00
Mandag: Kl. 18.00 - 20.00
Tirsdag: Kl. 18.00 - 20.00

Bod med ansatte foran Georg Stage:
Søndag: Kl. 14.00 - 20.00
Mandag: Kl. 10.00 - 20.00
Tirsdag: Kl. 10.00 - 20.00

content-loader
content-loader
content-loader