Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Børn og voksne kan snart gå på jagt i en endnu større udstilling af skibsmodeller på M/S Museet for Søfart. Foto: M/S Museet for Søfart / Facebook

Film, lyd og animationer skal vække 200 skibsmodeller til live i Helsingør

En milliondonation gør det muligt at udbygge M/S Museet for Søfarts imponerende samling af skibsmodeller. Udstillingen forventes at stå klar om to år.

Af Sara Sulkjær |

Aage-Louis Hansen Fonden har netop bevilget tre millioner kroner til en ny og permanent udstilling af M/S Museet for Søfarts enestående samling af skibsmodeller.

Udstillingen bliver et skatkammer af mere end 200 skibsmodeller, der fortæller 400 års dansk søfartshistorie.

De fascinerende og smukke skibsmodeller bliver vakt til live med film, lyd, animationer og masser af information. Gæsterne kommer ikke bare tæt på modelskibene. De kommer med om bord på skibet og får mulighed for at opleve indretningen, konstruktionen og livet, som det blev levet ombord på skibet.

Hele samlingen skal frem

Indtil nu har M/S Museet for Søfart ikke haft mulighed for at udstille hele den efterhånden store samling af skibsmodeller. Gæsterne har kun set en begrænset del af samlingen, og mange gæster efterspørger flere modeller.

For chefkurator Marie Ørstedholm er det en gammel drøm, der nu går i opfyldelse:

- Nu kan vi endelig vise hele samlingen frem og give gæsterne indblik i samlingen og det imponerende håndværk, der ligger bag hver eneste skibsmodel. Både i en fysisk udstilling på museet og i en ny online database, så man kan dykke ned i samlingen hjemmefra. Det bliver guf for modelelskere og for alle andre, der er fascineret af håndværket og de spændende historier, skibsmodeller gemmer på.

- Med moderne teknologi kommer gæsterne til at opleve modellerne på helt nye måder - både fortællemæssigt, håndværksmæssigt, visuelt og rumligt. Det glæder vi os meget til, påpeger Marie Ørstedholm i en pressemeddelelse.

Et digitalt modelunivers

Fra selve udstillingen bliver der adgang til det nye digitale modelunivers, hvor man både kan udforske hele museets store skibsmodelsamling og stemme sine egne favoritmodeller direkte ind i udstillingen på museet.

Den nye udstilling bliver permanent, men der bliver også plads til udskiftning og nyheder. 

- Med den nye udstilling får vi også mulighed for løbende at skifte modellerne ud med andre skibe fra museets egen samling, men også med spændende indlån fra andre samlinger og modeludviklere. Vi forventer, at den nye udstilling bliver et vigtigt nyt element i vores undervisningstilbud, rundvisninger og andre publikumstilbud, og vi glæder os meget til at vise den frem, afslutter Marie Ørstedholm. 

Den nye udstilling forventes at åbne inden for de næste to år.

content-loader
content-loader
content-loader