Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Rekordmange har over sommeren lagt vejen forbi M/S Museet for Søfart. Foto: M/S Museet for Søfart

Corona sender besøgstal i vejret på søfartsmuseum i Helsingør

Aldrig har så mange danskere besøgt M/S Museet for Søfart som i dette års juli måned. 27.000 nysgerrige lagde vejen forbi museet, der dog med bæven kigger mod et tomt efterår med få udenlandske gæster.

Af Sara Sulkjær |

Halv pris på museumsbilletter og en sommer, der for langt de fleste danskere er tilbragt i hjemlandet. 

En kombination, der har sendt sommerens besøgstal til tops hos flere museer rundt om i landet. 

73 procent flere gæster

Også de maritime museer har mærket en stigende interesse. Blandt andet i Helsingør, hvor hele 27.000 besøgende troppede op i dette års hotteste sommermåned, juli.

Det er ny rekord og samtidig en stigning på 73 procent i forhold til samme måned sidste år:

- Der var mange nye museumsgængere i mellem. Vi glæder os over at kultur er for alle, skriver M/S Museet for Søfart på Facebook.

Vanskeligt efterår

Selvom sommersmilene har været store på museet, er det ikke kun vejret, der går mod mere dystre tider. Museets besøgstal ventes ligeledes at følge i efterårets langt mere regnfulde kølvand:

- Det her er enestående dejligt, men desværre en parentes. For hvis tendensen for juli måned fortsatte, ville vi være være tilbage på niveau rent økonomisk. Men det forventer vi ikke. Når danskernes ferie er ovre, skulle de udenlandske turister rykke ind, men sådan bliver det ikke, siger direktør i M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, til TV 2 Øst.

Kilde: TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader