Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen ses her i sydfranske Bandol, hvor han fløj afsted på læns. Foto: Robert Deaves
Kapsejlads
Kapsejlads

Let Hellerup-sejler Bo Petersen vinder sit 3. EM i OK-jolle i hård luft i Frankrig

59-årige Bo Petersen gør det igen-igen, vinder EM i OK Jolle. Det skete i Société Nautique de Bandol i Sydfrankrig, efter at der lørdag blev sejlet et sidste sejlads i Bandol. Hollandske Stefan de Vries tager sølvet, efter en dyr tyvstart.

Af Troels Lykke |

Det har været en hård uge med mistralvind tidligt på ugen ved OK-EM , hvilket har bragt koldere end forventet, men det er stadig Bandol i Sydfrankrig, og et meget behageligt sted at være, fortæller OK-pressemedarbejder Robert Deaves.

Der var 80 OK-joller på linjen, men der var fire sejlere, der skilte sig ud, herunder den 59-årige arkitekt Bo Petersen, der er kendt for at træne meget.

Det sidste sejlads ved EM blev sejlet i 18-22 knob og store bølger med tæt kamp mellem de Vries og Petersen.

Dyr tyvstart for hollænder

De Vries førte ved krydsmærket, men Petersen var foran ved bundmærket. De Vries passerede ham op det sidste kryds for at krydse på andenpladsen efter Lebrun og tage titlen. De Vries scorede imidlertid en UFD for at være over stregen i starten og overlod guld-titlen til Petersen.

Det var en dramatisk afslutning på, hvad der har været en episk uge i Bandol. Med tiltagende vinden og prognosen for meget, meget mere vind, blev yderligere sejlads opgivet for lørdag.

Petersen: Ordet er heldig

Bo Petersen, der i år havde et katastrofe VM i Marstrand med to disk, kommenterer på sin 3. EM-guldtitel:

"Jeg synes, ordet er heldigt. Jeg har kæmpet meget for dette EM, og i dag var jeg heldig, og Stefan var uheldig, men fra begyndelsen var det dejligt at komme tilbage til Bandol. Jeg havde virkelig glædet mig hele året bare til at være hernede med solskin og god mad, men mistralen kom ind og bragte også noget kold vind. Så jeg glæder mig til næste år. Forhåbentlig får vi igen en god uge.”

Han sluttede med en invitation til andre sejlere: 

"Til alle jollesejlere i verden, hvis du keder dig har lyst til at sejle en meget god jolle, så vær med til OK Jolle-klassen. Det er en god klasse, meget social og nogle gode fyre, der sejler, så der er meget god kapsejlads.”

OK-EM i Frankrig, slutresultat efter 7 sejladser 
1 DEN 21 Bo PETERSEN 11
2 NED 6 Stefan DE VRIES 14
3 FRA 11 Valerian LEBRUN 16
4 GBR 223 Nick CRAIG 16
5 FRA 75 Laurent HAY 34
6 GBR 1 Russel CLARK 35
7 GBR 11 Andy DAVIS 42
8 GER 77 Sonke BEHRENS 55
9 NZL 599 Greg WILCOX 56
10 NZL 573 Luke GOWER 61

Resultatliste - flere billeder

content-loader
content-loader
content-loader