Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen står i midten efter EM-sejr i sin Strandberg SOTA-jolle. Myralf tager sød hævn med champagne. Th. står Hansson-Mild, der nu stopper i OK-jollen.

Bo Petersen vinder EM i OK - Myralf får sølv

Ingen vind i Carnac, Frankrig, betød at Hellerup-sejler Bo Petersen vinder OK-jolle EM foran Stefan Myralf. - Jeg ønskede mig et VM i 50 års gave, nu fik jeg et EM, siger Bo Petersen til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Endelig. Endelig fik Danmark igen en mester i OK-jolle efter mange års tørke, set med danske øjne.

Efter kun to år i klassen vandt den 50-årige arkitekt Bo Petersen EM i OK-jolle. Han havde et point mindre end Stefan Myralf, som dermed tog sølv.

- Jeg ville godt have sejlet om det i dag, men der kom ingen vind og de skød sejladsen af over middag, siger en ærgerlig Stefan Myralf til minbaad.dk.

Bo: En mystisk ventetid

Han gav hurtigt sin mobil videre til Bo Petersen, der var bange for at et traume fra Europajollen skulle gentage sig i dag:

- Det var en mystisk formiddag, jeg håbede vinden udeblev, mens Stefan håbede at vinden kom. Nu er jeg glad, da jeg sejlede VM i Europa-jolle i starten af 80erne lå jeg også til at vinde VM, men så satte dommeren tvivlsomme sejladser i gang og jeg blev nummer fire, men denne gang var det heldigvis anderledes, siger Bo Petersen, der kun vejer 78 kilo, men tilsyneladende er i god form.

EM-bronze gik til svenske Thomas Hansson-Mild, der ellers førte EM i et par dage, før danskerne satte sig på sølv og guld.

Vores børn er store nu kan vi træne

Bo Petersen, fortæller videre om sejren.

- For fire år siden sagde jeg til mig selv at jeg ville vinde et VM, når jeg blev 50, nu er jeg 50 år og har vundet et EM. Vi er nu en god generation i Danmark, hvor børnene er blevet store og vi kan træne mere, som Stefan og jeg gør det, siger Bo Petersen, der igen roser sin danske SOTA-jolle fra Strandberg-Marine.

- Den er især hurtigere på kryds, det er den store forskel, på læns er den ikke hurtigere, der skal vi arbejde mere for det, men det gør Stefan og jeg også når vi står op og styrer på læns, siger en glad Bo Petersen.

Svensk EM-bronzevinder stopper i OK-klassen

Svenske Thomas Hansson-Mild, verdensmester fra 2009, stopper nu i OK-klassen

På facebook skriver han i dag:

- Championship finished. I am glad with my third and can not ask for more given the conditions. Light winds and two good sailors infront. Tillykke to Bo and Stefan! Now I will have a break from OK sailing but might comeback some day!

OK-EM, slutstilling efter 7 sejladser

1 DEN 1421 Bo PETERSEN 15
2 DEN 6 Stefan MYRALF 16
3 SWE 100 Thomas HANSSON-MILD 23
4 POL 1 Tomasz GAJ 25
5 NZL 544 Greg WILCOX 26
6 POL 27 Dawid KANIA 41
7 GBR 2150 Nick CRAIG 42
8 GBR 2152 Lee CHILD 52
9 DEN 1280 Jorgen LINDHARDTSEN 56
10 DEN 1393 Rene JOHANNSEN SARABIA 56

Se hele resultatlisten

content-loader
content-loader
content-loader