Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Simulatoren er en komplet opsætning af en moderne bro, så her får man rig mulighed for selv at forsøge sig med alle typer apparater som eksempelvis Radar, AIS og ECDIS (elektronisk søkort). PR-foto

Furuno-kursus i Hvidovre om radar og AIS for lystsejlere med brosimulator

Tirsdag den 8. marts 2022 fra klokken 17.30 til 21.30 kan 25 personer deltage i kurset. Restriktioner er ophævet. Opdateret 3.2.22.

Af Troels Lykke |

Det interessante kursus hos Furuno i Hvidovre giver deltageren en grundlæggende teoretisk viden og praktisk anvendelse af udstyret - nok til at komme godt i gang med dit eget udstyr om bord. Der er plads til 25 personer på kurset.
 
Prisen lyder på 300 kr., og der vil blive serveret kaffe, vand og sandwich. 

Aftenens program

Teori: Den første time vil blive brugt på teori. Det vil være en gennemgang af udviklingen, forskellige radarer og AIS-typer samt basal anvendelse af disse.

Simulator: Efter en pause vil der være sejlads i Furunos brosimulator, hvor vi typisk vil sejle et større containerskib eller tilsvarende gennem et snævert farvand. Simulatoren er en komplet opsætning af en moderne bro, så her får man rig mulighed for selv at forsøge sig med alle typer apparater som eksempelvis Radar, AIS og ECDIS (elektronisk søkort).

Oplevelsen giver også indsigt i hvilke udfordringer, der er som navigatør på et stort skib: Hvordan er overblikket, hvordan manøvrerer store skibe, og ikke mindst hvordan man oplever lystbådstrafikken. Det er ofte ret fornøjeligt, og deltageren plejer at sige: "Godt at man ikke kan lave buler i en simulator".

Kaffe, småsnak og afslutning: Efter sejladsen tager arrangør og deltagere en kop kaffe. Der gennemgås kort nogle praktiske forhold ved montering af udstyr, og så tales der typisk også om andet udstyr, specielt er der gerne interesse for sikkerhedsudstyr. Endvidere er der her rig mulighed for at få egne praktiske erfaringer luftet samt at få afklaret specifikke spørgsmål.

Arrangementet slutter ved 21.30 - 22.00-tiden.

Gennemgang af elektronisk maritim udstyr

I forbindelse med Yachtskipper-uddannelsen er holdet ofte udvidet med et par timers gennemgang af elektronisk udstyr inden selve radarkurset. Spørg Furuno om mulighederne her, hvis det har interesse.

For tilmelding til kursus tirsdag den 8. marts 2022 kan Walther Fenger kontaktes på: wf@furuno.dk eller tlf.: 36 77 45 00. 

Grundet corona udbydes blot ti pladser.

content-loader
content-loader
content-loader