Gå til hoved-indhold
Den nye Furuno radar DRS4D-NXT  har en del avancerede funktioner,  digital databehandling giver en meget høj opløsning i billedet.Udstyr
Den nye Furuno radar DRS4D-NXT har en del avancerede funktioner, digital databehandling giver en meget høj opløsning i billedet.
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Furunos radar med doppler teknologi giver overblik

Walther Fenger fra FURUNO forklarer om ny generation af lystbådsradare. - Radaren kan afgøre hvordan forskellige ekkoer bevæger sig i forhold til en selv og det giver overblik, siger Fenger.

Af Troels Lykke |

FURUNO er kommet med en ny radar DRS4D-NXT– en såkaldt ’Solid-State Radar’ som er en teknologi som andre producenter kalder for ’bredbåndsradar’.

Den kommer i en 24 tommer radome og kan tilsluttes FURUNOs avancerede NavNetTZtouch navigationssystem og det PC baserede TZ TimeZero (som tidligere hed MaxSea).

- Den nye radar har en lang række avancerede funktioner, og kan ved hjælp af digital databehandling give en meget høj opløsning i billedet. Mest bemærkelsesværdigt er det nok at den er designet med doppler teknologi – dvs. at radaren er i stand til at afgøre hvordan de forskellige ekkoer bevæger sig i forhold til en selv, forklarer Walther Fenger fra FURUNO i Hvidvore til minbaad.dk.

Farver hjælper

Han forklarer videre:

- Ekkoer der kommer tættere på bliver vist i røde farver, mens dem som passerer i fin afstand bliver vist som grønne. På den måde behøver man blot at kaste et hurtigt blik på skærmen for at få overblik over situation omkring ens fartøj. Udover det skulle den også komme med det FURUNO kalder for Fast Target Tracking, hvor radaren automatisk beregner på op til 100 ekkoers bevægelse, således at brugeren lynhurtigt kan få data vist for et givent mål, med et enkelt klik.

Og radaren er blevet lettere at bruge.

FURUNO har gjort meget ud af brugervenligheden, og har haft stor fokus på at brugerinterfacet ikke drukner i alle de nye smarte funktioner. Meningen er at det skal være nemt og ligetil, hvilket de ifølge Walther Fenger har haft stor succes med.

Udover dette skulle den også være enkelt at installere. Ved hjælp af en adapter kan man benytte de eksisterende DRS kabler om bord og radaren behøver ingen særlig strømforsyning.

Farverne giver overblik for sejleren.

Læs mere www.furuno.dk/da/produkter/navigation/radar/drs4d-nxt/

content-loader
content-loader
content-loader