Gå til hoved-indhold
Tur
André Østergaard og Pernille Bartholdy Østergaard har fundet roen og glæden på vandet. Foto: Cleo - Stay Salty Sailing

Ungt par måtte kæmpe med forsikringsselskabet efter skade i Caribien

En gundstødning satte en brat stopper for André Østergaard og Pernille Bartholdy Østergaards sejlads under varme himmelstrøg. Tre måneder og en forsikringskamp senere har parret atter vind i sejlene. TV 2 Østjylland taler med eventyrerne.

Af Sara Sulkjær |

For 15 måneder siden vendte André Østergaard og Pernille Bartholdy Østergaard stævnen mod en corona-præget verden. En verden, der trods restriktioner har budt sejlerne velkomne med åbne arme og givet dem et utal af gode oplevelser - suppleret af enkelte bump undervejs.

Den største udfordring, som skipperparret er stødt ind i ombord på Cleo, er de ikke et sekund i tvivl om.

En lang kamp

En udfordring de meget bogstaveligt stødte ind i, da skibet pludselig ramte grunden, og parret derfor stod over for en kamp med forsikringsselskabet i Danmark, mens de selv befandt sig mange kilometer væk på den caribiske ø Grenada.

- Det viste sig at være lidt mere alvorligt, end vi først troede. Så vi har været tre måneder på land med Cleo, hvor vi ikke sejlede for at udbedre skaden. Det burde have været en nem skade at reparere, men det blev en lang kamp, fordi forsikringen ikke rigtigt ville samarbejde med os, og der var værfter der ikke har kunnet levere, hvad de gerne ville, forklarer André Østergaard til TV 2 Østjylland.

Den oplevelse har været med til at forme det unge par undervejs på deres rejse.

- Det vigtigste vi har lært er, at lige meget hvor meget man planlægger, så ændrer ting sig, siger André Østergaard.

Læs hele interviewet med langturssejlerne hos TV2 Østjylland her og følg løbende med på parrets Facebookside.

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader