Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søndag var vinden faldet en del, mens man måtte udsætte træning lørdag i Holbæk, hvor der blev sejlet på små baner. Foto: 505-klubben
Kapsejlads

Optimisme hos 505-sejlerne efter træningslejr i Holbæk - eksverdensmester underviste

Dobbelt verdensmester i 505-jolle, Jan Saugmann, underviste nye sejlere i den noget tekniske 505-jolle, der i dag fås i kulfiber og holder evigt, fortæller Jacob Bojsen-Møller. Med sin bror Jørgen deltog sejleren for at banke rust af, før de skal sejle to stævner i Sverige. Se også video.

Af Troels Lykke |

En 505-jolle er noget teknisk, forklarer Jacob Bojsen-Møller, der blandt andet er europamester i jollen med sin bror, Jørgen Bojsen-Møller:

- Derfor var det godt, at Jan Saugmann primært underviste de nye sejlere i klassen. Han gjorde det godt, jollen er ret teknisk, især for nye sejlere. Der var unge sejlere fra en efterskole for at prøve jollen. Vi blev trænet på små baner af 20 minutters varighed, forklarer sejlmager og gast, Jacob Bojsen-Møller til Minbaad.dk.

VM i Irland - NM i Sverige

Om aften blev der lavet mad, og der var god stemning, forklarer Bojsen-Møller, der er i 505-bestyrelsen, hvor formanden hedder Fabiola Wonterghem. Hun  sejler i øvrigt med sin far, Michael, der er gast. Et hold, der skal til VM i Irland i år.

Klubbens 505-jolle bliver nu sendt til Middelfart, hvor man kan prøve jollen. Man skal blot kontakte 505-klubben:

- Jeg har også en ældre 505'er, jeg er ved at sætte i stand, siger Jacob Bojsen-Møller, der snart skal til stævne i svenske Båstadhuse.

Derefter gælder det NM nord for Stockholm, forklarer sejleren fra Hellerup Sejlklub.

Se kort video fra træningen i Holbæk.

content-loader
content-loader
content-loader