Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver sejlerfest i Ebeltoft. Foto: Ole Knudgaard

Folkebådene holder DM 2022 og flydende bådudstilling i Ebeltoft

Den ældre dame fylder 80 år - og det skal fejres. En fejring, der både tager form som et internationalt danmarksmesterskab og en flydende bådudstilling af en af Nordens smukkeste både – den Nordiske Folkebåd. Fejringen starter 30. juni 2022.

Af Troels Lykke |

Nordisk Folkebåd, blot kaldet Folkebåd i folkemunde, er et stykke flydende nordisk design, der bygger på stolte bådebyggetraditioner – endda optaget på UNESCO’s liste over immateriel kulturarv, fortæller Folkebådsklubben.

Den klinkbyggede båd fra 1942 tiltrækker den dag i dag nogle af Danmarks bedste kapsejlere, skarpeste æstetikere, braveste tursejlere, sejeste unge og stærkeste ældre, lyder det fra klubben:

- Dem har vi tænkt os at samle til et brag af en fejring, der netop skal rumme alt det, Folkebåden leverer på – fællesskab, passion, livsnydelse, understreger sejlerne.

80 års fødselsdag

Grenaa Sejlklub inviterer i samarbejde med FABLE – Foreningen af Aktive Bevaringsværdige Lystfartøjer i Ebeltoft og Dansk Folkebådsklub til 80-års fødselsdag og Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskaber for Nordisk Folkebåd.

Det hele løber af stablen d. 30. juni til 2. juli 2022 i Ebeltoft.

- Man er hjertelig velkommen, hvad enten man kommer sejlende eller kørende forbi til en enkelt moleøl eller har lyst til at deltage i alle festlighederne, understreger Folkebådsklubben.

Mere information vil løbende blive delt på hjemmesiden www.folkebaad.dk samt begivenheden på Facebook. For de kapsejlende deltagere vil al relevant information vedrørende DIF-DM være at finde på Manage2Sail.

content-loader
content-loader
content-loader