Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ligger bådene søndag 13.6 før start i Ballen Havn på Samsø. Fotos: Henrik V. Jørgensen
Kapsejlads

96 både forlader Samsø søndag morgen i AFI 2Star - Folkebåde dominerer igen

Det blev en heftig slædetur for doublehandsejlerne, der fik pust på over 15 m/sek., da de surfede mod Ballen Havn, nord om Samsø. I dag sejler de resten af de 43 sømil hjem, hvor der bliver kun kryds på den sydlige del af Samsø, fortæller X4.3-sejler Henrik Jørgensen til Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Alt er som det plejer i AFI2-Star, hvor Folkebådene dominerer. Folkebåden Havfrøken var således blandt de første, der startede i Aarhus kl. 8.30, og båden var også først i mål i Ballen Havn kl. 13.05.05.

En storsurfende Melges 20, GT Sailing, kom dog ind på en andenplads i Ballen. Den startede kl. 9.45.47 i Aarhus og var i havn lørdag i Ballen kl. 13.06.22. Derefter fulgte tre Folkebåde.

Folkebåde har en matematisk fordel

Folkebådene har et ekstremt lavt DH-mål, da de ikke sejler med spiler, og samtidig spiller det ind, at det ofte er en slags ren op-ned-bane mellem Aarhus og Ballen Havn, da der ofte er vestlig vind i Danmark.

- Folkebådene har en matematisk fordel, fordi der ikke er krydstillæg, og der er tegn i sol og måne på, at Folkebådene vil vinde igen i AFI 2Star, som de ofte har gjort. Man kan ikke helt klandre DH-reglen for deres fordel, fordi vestlig vind er dominerende i Danmark, hvilket spiller ind i denne sejlads, forklarer it-manden og X4.3-sejleren fra KDY i Rungsted, Henrik V. Jørgensen, der sejler med Stelton-bossen Michael Ring som gast.

Han nåede op på 13-14 knob, mens andre deltagere rundende de 17 knob, blandt andet Anders Johansen, der i sin JPK 10.30 surfede 17,34 knob ud for Sletterhage, se video.

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger var der meget lidt materiel skade på første etape på 40 sømil, udover et fald der røg. 12 både deltog desuden som hyggesejlads uden spiler.

Fire starter mod Aarhus

I aftes var der hyggelig middag blandt sejlerne, og i dag, søndag morgen sejler de 125 både tilbage mod Aarhus i fire starter kl. 8.30, 9.00, 9.30 og 10.00.

Der er lovet 8-10 m/sek. vestlig vind, og når det sydlige Samsø er rundet, forventer sejlerne at få lidt slæk på skøderne mod Smilets By.

- Vi regner med 60 til 80 grader til vinden mod Aarhus, men lad os nu se, siger Henrik V. Jørgensen til Minbaad.dk.

Her ses den foreløbige resultatliste efter lørdagens første ben fra Aarhus til Samsø.

https://aarhussejlklub.dk/kapsejlads/aarhus2star/

content-loader
content-loader
content-loader