Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Trifork VO70 sailing in Copenhagen, Denmark

Trifork og Dolmer på VO 70er opgiver attentat på Bekkings rekord rundt om Danmark - for lidt vind

Det varslede forsøg fra Team Trifork på at slå rekorden på Garmin Round Denmark Race, med start i Esbjerg og slut i Aarhus – The Time Trail - er afblæst. I stedet vil man i morgen forsøge at sejle 78 sømil fra Skagen til Færdern i Norge på 3,5 time og slå rekord.

Af Troels Lykke |

Team Trifork har i dag 3. november afblæst forsøget på at slå Bouwe Bekkings 2020 rekord på Garmin Round Denmark Race – The Time Trial. 

– Vores ambition er at sejle de 780 sømil på 48 timer, men det milde efterårsvejr gør at lavtrykkene kører nordligere end de normalt gør. Det betyder, at vi får under to døgn før vinden dør. Vi er ikke tilfredse med bare at slå rekorden. Vi vil slå den eftertrykkeligt, forklarer skipper Jens Dolmer i en pressemeddelelse fra Garmin Round Denmark Race.

Vil forsøge til april 

Selvom holdet i denne omgang aflyser rekordforsøget er det planen at komme igen i foråret 2023. Ifølge Jens Dolmer bliver det formodeligt i april/maj, da båden søsættes efter vinterpausen i starten af april. 

Satser på 1/10 distancen

I stedet for et rekordforsøg på den 780 sømil lange Garmin Round Denmark Race – The Time Trial distance, bliver det til en sprint af en sæsonafslutter for Trifork.

Det sker når holdet i morgen 4. november forsøger sig på 1/10 af distancen. Målet er at sejle de 78 sømil fra Skagen til Færdern i Norge på 3,5 time cirka 1,5 time hurtigere end den stående rekord. 

content-loader
content-loader
content-loader