Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skipper Jens Dolmer formået at modificere VO 70eren Trifork til en turboladet offshore racer med bl.a. et længere bovspryd og foils. Foto: Trifork
Kapsejlads
Navigatør Aksel Magdahl fra Norge, th., ses her i Rio med Jens Dolmer under jordomsejling for Eriksson-holdet. De var kommet først til Rio blandt VO 70erne. Foto: Troels Lykke

Kan Dolmer med prof-hold slå Bekkings rekord Danmark Rundt med optimeret V0 70er?

Nu vil den tidligere bondemand og jordomsejler Jens Dolmer med Trifork Sailing Team slå Bekkings 2020-rekord på 72 timer, 24 minutter i Garmin Rundt Danmark Race – The Time Trial distancen. Holdet er standby og venter på rigtigt vejrvindue. Se ruten på 770 sømil.

Af Troels Lykke |

Trifork Sailing Team med den 53-årige Jens Dolmer fra Nykøbing Falster, er standby fra i dag den 29. oktober 2022 til den 10. november 2022.

Deres mål er at stjæle det smukke sølvtrofæ fra Bouwe Bekking ved at bryde hans 2 år gamle rekord på det 770 sømil lange Garmin Rundt Danmark Race – Time Trial distance, det fortæller arrangør Morten Brandt til bådmedierne.

VO 70er med længere bovspryd og foils

Det valgte våben til rekordforsøget er VO 70eren, Trifork. Båden var oprindeligt Ericsson 4, designet af geniet Juan Kouyoumdjian.

Båden vandt Volvo Ocean Race 2008-09, og mange betragter Ericsson 4 som den bedste Volvo 70, der nogensinde er bygget. Selvom Trifork i dag er en ældre båd, er den meget mere end en hurtig cruiser. Således har skipper Jens Dolmer formået at modificere båden til en turboladet offshore racer med bl.a. et længere bovspryd og foils.

Bouwe i modvind i 59 procent af tiden i 2020

I 2020 var Bouwe Bekking skipper på VO60 Childhood 1. Med sig havde han en blandet Pro/Am-besætning blandt andre med den danske OL-sejler Katja Iversen og de danske kendisbrødre Theis og Emil Beha.

De sejlede en samlet distance på 882 sømil, men endnu vigtigere sejlede de på kryds i 59% af tiden, hvilket er langt fra optimale rekordbetingelser. Med andre ord, hvis det rigtige vejrvindue åbner, har Trifrok mere end blot en fair chance for at slå rekorden på 72 timer, 24 minutter og 21 sekunder.

Trifork Crew liste

Jørn Larsen, DEN, bådejer

Jens Dolmer, DEN, skipper

Aksel Magdahl, NOR - jordomsejler navigatør

Pablo Arrarte, ESP 

Simbard Quiroga, ESP

Peter van Niekerk, NED

Juan Marcos, ESP

Marie Thusgaard Olsen, DEN

Thor Andersen, DEN

Klaes Meier Andersen, DEN

OBR, Søren Wiegand, DEN

Om Garmin Round Danmark Race – The Time Trial

Garmin Round Denmark Race – The Time Trail er den tredje disciplin under Garmin Round Denmark Race paraplyen.

Her kæmper rekordudfordreren alene mod uret. Deltageren vælger selv tidspunktet for starten. Også sejlretningen, med eller mod uret, er valgfri, hvilket betyder at der enten startes i Aarhus eller ud Esbjerg. Banen går obligatorisk uden om de store vindmølleparker og de store trafiksepareringszoner.

De to øvrige Garmin Round Denmark Race discipliner er begge fleet races med fast startdato. De tre Garmin Round Denmark Race discipliner er arrangeret af Shorthand ECM i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus International Sejlsportscenter.

I 2023 finder GRDR Fleet racet sted for tredje gang. Offshore-banen starter ud for Esbjerg og slutter i Aarhus og er et samarbejde med sejlklubben Esbjerg Søsport, Esbjerg Kommune og Garmin Round Denmark Race partnerne.

Trifork VO 70er er den tidligere Ericsson 4, der betragtes som den bedste VO70er nogensinde. Trifork har siden optimeret den yderligere med blandt andet et meget langt bovspryd og foils.

content-loader
content-loader
content-loader