Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads er jo også tursejlads, hvis man ikke skælder ud på sine gaster fx og kan nyde sejladsen.

Thurø Sejlklub klar til smukke Øhavet Rundt for 52. gang

Den 27. august 2022 sejles den traditionsrige, populære dagkapsejlads Øhavet Rundt på 38 sømil. En sejlads med en masse navigation og strømforhold og før sejladsen er der grillmad og hygge, lover Per Røssel fra Thurø Sejlklub.

 

Af Troels Lykke |

Som sædvanligt med opstillet telt, grillmad og levende musik fredag aften.
Lørdag morgen kl. 07:00 er der fælles morgenbord inkl. i startgebyret med kaffe og rundstykker.

Og gratis suppe og moleøl, når deltagerne kommer i mål.

Sejladsen starter fra Gambøt på Thurø, og der sejles en utrolig smuk og nogle gange udfordrende sejlads rundt i det sydfynske øhav. 

Alle både sejler den samme distance på 38 sømil, men ved lettere vind er der mulighed for at baneledelsen kan afkorte ved samtlige mærker som indgår i sejladsen. På den måde forsøges så vidt muligt på at få alle både i mål, fortæller Per Røssel fra sydfynske sejlklub.

Løb til mange typer

Der bliver flere løb for DH kølbåde og løb for flerskrogsbåde, turløb og double handed alt efter antallet af tilmeldte både.

Single handed sejlere er også velkomne til at benytte Øhavet Rundt som opvarmning til årets Silverudder, som afholdes kun tre uger senere i Svendborg. Singlehanded sejlere vil skulle sejle efter søvejsreglerne, og der opfordres til at bådene forsynes med det samme sikkerhedsudstyr som til Silverrudder. 

Mulighed for isætning af trailerbåde

Vi opfordrer klassebåde til at komme og dyste mod hinanden, og opretter eget løb og præmie ved mindst tre ens både. Og med klubbens 2,5 ton mastekran, som kan bruges til isætning af både, er det muligt meget nemt at komme på trailer til sejladsen.

I det smukke Sydfynske Øhav

Sejladsen foregår som navnet antyder i det smukke Sydfynske Øhav, hvor der altid er noget flot at se på.

Det forventes, at alle både er hjemme igen sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Der er præmieuddeling, når alle både er i mål eller senest kl. 22, hvor sejladsen afsluttes, fortæller Per Røssel.

Sidste rettidige tilmelding er mandag den 22. august 2022. Tilmelding kan ske via www.thuroesejlklub.dk, hvor man også kan se de tilmeldte både. 

content-loader
content-loader
content-loader