Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet styrbord rundt i letvejrssejladsen Øhavet Rundt. Foto: Thurø Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Albin Expresser satte sig tungt på Øhavet Rundt Light 2020 på Sydfyn

Overalt-vinder i Thurøs Øhavet Rundt var en Albin Express, Lynx, med Peter Moisen fra Sønderborg, tæt forfulgt af tre Albin Expresser. Første kølbåd i mål var en Landmark 43, Esbern Snare, mens første flerskrogsbåd var trimaranen Black Marlin på den 38 sømil sejlads.

Af Troels Lykke |

Thurø Sejlklub arrangerede 29. august årets Øhavet Rundt som en corona-rigtig light-sejlads, hvor det meste af det sociale med telt, spisning, musik og dans var skåret væk, fortæller Per Røssel fra Thurø Sejlklub.

På trods af dette viste det sig, at der var rigtig mange, som var sultne efter at komme ud og sejle en rigtig distancesejlads.

58 nåede rundt

63 både af vidt forskellig slags havde anmeldt deres ankomst. 62 både startede, og af dem kom 58 hele vejen rundt i Øhavet.

Fredag aften holdt flere af de fremmødte deltager en hyggelig uofficiel ”fest”.

Lørdag morgen havde vejrguderne valgt at lukke op for sluserne med kraftig regn i forbindelse med afhentning af de udleverede morgenmadsposer. Men det var heldigvis stort set overstået, inden første start gled afsted klokken 9.

Ingen vind men medstrøm i Svendborg Sund

Vind var der ikke voldsomt meget af, men med en god medstrøm på op til tre knob på udsatte steder kom alle bådene alligevel hurtigt igennem Svendborgsund, til trods for at vinden var lige imod.

Efterfølgende havde langt de fleste både en fornuftig vindstyrke, så alle havde en mulighed for at sejle de 38 sømil og komme hjem indenfor tidsfristen klokken 22.

Sidste båd kom i mål klokken 20.03, og første båd, trimaranen Black Marlin fra Ballen med Jan Andersen, krydsede linjen klokken 16.14.

Første kølbåd, Landmark 43'eren Esbern Snare med Martin Meredin fra Kalundborg, kom i mål klokken 16.58.

Kunne ønske mere vind

Solen var naturligvis fremme, og ingen bør kunne klage over selve vejret, om end nogle nok kunne have brugt lidt mere vind.

Overalt-vinderen blev Albin Express Lynx med Peter Moisen fra Sønderborg, meget tæt forfulgt af de øvrige tre Expresser, viser resultatlisterne.

Se flere fotos

content-loader
content-loader
content-loader