Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Køl- og klassebåde fra hele landet er inviteret til Pelle P Cup i Struer den 25.-26. juni. Foto: Struer Sejlklub

Pelle P Cup - ny banesejlads vil samle køl- og klassebåde fra hele landet på Limfjorden

Sejlere har investeret i nye både både, og flere bådejere er kommet til under coronapandemien. Derfor står banesejlads for kølbåde overfor en renæssance. Det mener Struer Sejlklub, som i juni søsætter Pelle P Cup.

Af Sara Sulkjær |

Efter et par år med tørke på kapsejladsområdet søsætter Struer Sejlklub et nyt initiativ, der skal samle køl- og klassebåde til to dage med banesejlads på programmet.  

Stævnet går under navnet Pelle P Cup og er åbent for tilmelding for både med DH-målebrev eller for klassebåde med gyldigt klassebevis. Der sejles på Limfjorden ud for Struer, hvor der udelukkende bliver tale om banesejlads. 

Gentænker klassiker 

- Vi har valgt at gentænke en klassiker for køl- og klassebåde. For år tilbage kunne vi nemlig samle rigtig mange både, når vi eller andre klubber inviterede til race på baner her i Limfjorden. Det håber vi på at kunne gøre igen, fortæller formand for Struer Sejlklubs stævneudvalg, Otto G. Jensen.

At banesejlads for kølbåde står foran en renæssance er klubben ikke i tvivl om. Interessen har været stigende de seneste år, samtidig med at mange sejlere har investeret i nye og hurtige bådtyper. 

- Desuden ser vi, at felterne med klassebåde vokser, også i Limfjorden, påpeger Otto G. Jensen, der dog understreger, at alle sejlere kan deltage i stævnet, uanset niveau og typen af køl- eller klassebåd.

En attraktiv pakke til sejlere fra hele Danmark

Hvor mange sejladser, deltagerne kan se frem til, er uvist. Antallet af starter på op-ned-banerne vil under stævnet afpasses vejrforholdene og antallet af deltagere på banen.

Deltagere, der dyster om præmier for 25.000 kroner fra stævnets hovedsponsor, Pelle P. 

- Vi synes selv, vi har lavet en attraktiv pakke til sejlere fra hele landet, der er interesseret i at sejle traditionel kapsejlads på bane. Der er blandt andet mulighed for at få både sat i vandet i Struer forud for sejladserne. Desuden tilbyder vi tilkøb af mad de to stævnedage og har mulighed for at anvise overnatning for de mandskaber, der ikke kan sove i deres både, slutter Otto G. Jensen. 

Kort om Pelle P Cup:

• Pelle P Cup for kølbåde afvikles af Struer Sejlklub 25.-26. juni 2022

• Stævnet er for både med gyldigt DH-målebrev og klassebåde med gyldigt klassebevis

• Der sejles på op-ned-baner begge dage

• Antallet af sejladser afgøres af vejrforhold og antallet af tilmeldte både

• Præmierne til de vindende både er på 25.000 kroner og er sponseret af Pelle P

content-loader
content-loader
content-loader