Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er fuld gang i Juelsminde havn fredag morgen. Foto: Maria Ravn Jürgensen.
Kapsejlads
Foto: Maria Ravn Jürgensen.

400 sejlere klar til første start ved DH-DM fredag i Juelsminde

Sejlere fra hele landet mødes i dag på vandet ud for Juelsminde, for at se hvem der er det bedste mandskab i Danmark, på tværs af bådtyper. Eventleder Tue S. Andersen håber at weekendens stævne kan modvirke den nedadgående kurve for antallet af kapsejlere.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Danmarksmesterskabet i handikapsejlads er tilbage, og det kan sammenlignes med måden at spille golf på: to spillere på vidt forskelligt niveau mødes i en jævnbyrdig match, fordi den bedste spiller skal overkomme et tildelt handicap for at vinde. På samme måde med weekendens DH-DM.

Bortset fra, at handicappet tildeles båden, således at det er mandskaberne, der kæmper på lige vilkår. 50 både med 400 sejlere er klar til dyst fra i dag og frem til søndag. Et stævne som også Dansk Sejlunion bakker meget op omkring.

DM i breddesejlads

Der er ikke afholdt et officielt DM i handikapsejlads siden engang i 90'erne, og følge eventleder Tue S. Andersen, så er det på høje tide:

- Der har manglet en konkurrence, hvor vi kan kåre den bedste i Danmark. Et årligt tilbagevendende mesterskab, som vi kan se frem til og træne op imod. Alle andre sportsgrene har et Danmarksmesterskab, hvorfor så ikke i sejlads?

Fokus på breddesejladsen

I et utraditionelt samarbejde imellem de tre sejlklubber fra Juelsminde, Snaptun og Horsens har mere end 70 frivillige de seneste uger kæmpet med at få arrangementet op at stå, for at gøre en forskel for breddesejladsen i Danmark.

- Det er en kæmpe opgave at løfte sådan en konkurrence organisatorisk og sejlermæssigt. Der er færre og færre, der sejler kapsejlads, så det er for at modvirke den nedadgående kurve, der i mange år har været fremhærskende rundt omkring, fortæller Tue S. Andersen.

Startskuddet går fredag ved middagstid til stævnets første sejlads, og i løbet af tre sejladsdage så vil det ifølge Tue S. Andersen i høj grad være de frivilliges fortjeneste, at det lykkedes at bringe dansk sejlsport tilbage på sporet:

- Vi har manglet et stævne som det her. Et kransekagestævne.

Op-ned-baner og distancesejlads

I dag sejles der på op-ned-bane, lørdag sejles distancesejlads rundt om Endelave og søndag sejles igen op-ned-bane for de 50 både, der er delt op i tre grupper

content-loader
content-loader
content-loader