Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Både VO65'ere og IMOCA 60'ere bliver en del af feltet i den kommende verdenssejlads. Foto: Henrik Kokborg

Sæt et stort kryds i kalenderen: Datoen for næste års The Ocean Race-stopover er på plads

Arrangørerne har netop offentliggjort datoen for, hvornår verdens største sejlsportsevent kommer til Aarhus i 2023. Ifølge planen begynder festlighederne i Aarhus den 29. maj 2023, mens Ocean Race-bådene sejler videre mod hollandske Haag den 8. juni.

Af Sara Sulkjær |

Der er lagt i kakkelovnen til en sejlsportsfest af endnu usete dimensioner på danske grund, når Aarhus i slutningen af maj 2023 byder velkommen til feltet af VO65'ere og IMOCA 60'ere efter en forventeligt strabadserende sejltur over Atlanten fra amerikanske Newport.

Festen begynder den 29. maj 2023, fastslår arrangørerne bag det danske stopover for The Ocean Race 2022-23.

Blandt de største sejlsportsevents

Næste års udgave af verdens største sejlsportsbegivenhed skydes igen i gang i spanske Alicante og tæller yderligere syv stopovers, efter at ruten for nylig blev kortet af som følge af coronasituationen. 

– The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 bliver en fantastisk begivenhed, så det er bare med at sætte kryds i kalenderen og begynde at tælle ned til maj 2023, hvor vi glæder os til at byde de spektakulære både og rigtigt mange besøgende velkommen på havnen i Aarhus.

- The Ocean Race er en af de største sportsevents i verden – og passer derfor perfekt til Aarhus’ ambitioner om fortsat at være en eventby i international klasse, fortæller borgmester Jacob Bundsgaard til Sailing Aarhus.

Aarhus forventer 400.000 gæster på havnen

Aarhus bliver første danske stopover-by nogensinde i verdens længste offshore-kapsejlads. Denne udgave udmærker sig desuden ved at have den længste etape i sejladsens 50-årige historie. Det sker, når bådene skal tilbagelægge over 12.750 sømil fra sydafrikanske Cape Town til brasilianske Itajaí.

Efter det venter den transatlantiske etape til Aarhus, hvor arrangørerne regner med i omegnen af 400.000 glade gæster i området omkring DOKK1, Havnepladsen, Pier 2 og 3 med et hav af sjove aktiviteter, leg og læring for hele familien.

– The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 bliver en maritim folkefest til lands og til vands med et stort og vigtigt fokus på bæredygtighed og klimahensyn. I Sport Event Denmark ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med The Ocean Race og Aarhus for at skabe de bedste rammer for sejlerne og de mange danske og udenlandske besøgende i Aarhus under kapsejladsens stopover, fortæller Lars Lundov, direktør Sport Event Denmark.

Starten går for The Ocean Race 2022-2023 i Alicante den 15. januar 2023, inden feltet altså rammer Aarhus den 29. maj. Ti dage senere fortsætter turen mod hollandske Haag, inden The Ocean Race-finalen finder sted i Genova i slutningen af juni 2023.

Kilde: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader