Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I skrivende stund deltager Kiwi Magic i Les Voiles i Saint Tropez, hvor også H.K.H. Kronprins Frederik og Team Nanoq er med.

Aarhusiansk 12mR-sejr i Sydfrankrig med Kiwi Magic - næste stop Les Voiles i Saint Tropez 

Danske Kiwi Magic, der er hjemmehørende i Marselisborg, er lige nu i Sydfrankrig, hvor 12mR-besætningen anført af skipper Johan Blach Pedersen deltager i en række franske stævner. Kronprinsen vandt også i sin klasse i båden Nanoq.

 

Af Troels Lykke |

Først blev det til en sejr i Regattes Royales i Cannes i sidste uge - efter en hektisk start med en misset første sejlads og udgåelse i anden efterfulgt af tre sejre foran to andre både, viser resultatlisten

Regattes Royales er en regatta, der er stiftet på initiativ af Kong Christian den 10. af Danmark i 1929 med over 100 legendariske både, fortæller Sailing-Aarhus på deres facebook-side.

Kronprinsen vandt i sin klasse

I skrivende stund deltager Kiwi Magic i Les Voiles i Saint Tropez, hvor også H.K.H. Kronprins Frederik og Team Nanoq er med. Her genvandt kronprinsen sin klasse i weekenden. I mandags tog det aarhusianske team så hul på deres sejladser.

Kiwi Magic-holdet fortæller samtidig, at de flytter 12mR'en en tur til Sydfrankrig i nogle år med henblik på deltagelse ved VM i 2024 og et stævne i Barcelona for America's Cup-legender i efteråret samme år.

Kiwi Magic i tal
Designere Davidson, Bruce Farr og Ron Holland
Længde       19,99 m
Vandlinje      14,02 m
Bredde           4,02 m
Dybgang         2,74 m
Vægt            26,5 ton  
Storsejl         140,7 m2
Genua           116,0 m2
Spiler             270 m2
Mastaluminium
Materiale i skrog      glasfiber
Pris i 2016     1,7 mio. kr.  plus 1,3 mio. kr. (uden moms) i transport fra USA

content-loader
content-loader
content-loader