Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frisk vind i Aarhus til Sejlsportsligaens afslutning. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
KDY-vinderne. Foto: Sivertsen/Liga

KDY med skipper Henrik Jensen vinder atter Sejlsportsligaen 2022 efter tæt fight med Roskilde

Titlen som vinder af Sejlsportsligaen og billetten til SAILING Champions League. Det sket efter mange intense sejladser i Aarhus Bugten relativt høje bølger, endte Neptun-Vejle, KAS, Roskilde og KDY i FINAL 4 søndag over middag.

Af Troels Lykke |

Sailing Aarhus bød sejlerne og gæster velkommen lørdag kl. 09.00, hvorefter sejladserne startede kort tid efter. Forholdene var utrolig gode, ’høje’ bølger udfordrede selv de bedste hold og der var tætte dueller i hvert eneste race. Til stor gavn for de mange tilskuere på molen. Banen var placeret så tæt at det var tydeligt at følge med i sejladserne og høre protester.

8 flights første dag

Det var ikke til at stoppe hverken banelederen eller sejlerne lørdag eftermiddag under de så flotte forhold, og der blev sejlet hele 8 flights. Trods den lidt hårde vind lykkedes det at komme igennem dagen uden store afbrydelser, og det er ikke til alle stævner det lykkes på en dag. Dagens mange sejladser betød at sejlerne kunne gå direkte fra borde til festmiddagen som blev afholdt sammen med Aarhus Sailing Week.

Søndagens start gik kl. 10.00 i mindst lige så gode forhold som lørdagen sluttede. Der var en anelse mindre vind fra 8 m/s til 6 m/s fra øst, men ikke noget der havde betydning for sejladserne.

DM-vinderne mod de forsvarende mestre

Sæsonens evige dyst mellem KDY og Roskilde var også kommet med til Aarhus, ligaen nok største og tætteste konkurrenter, som konstant lå tæt og kun havde enkelte point mellem sig, var med til at give spænding til det allersidste.

FINAL 4

Some en del af dette års stævneafvikling er blev introduceret FINAL 4, som samler alle 4 stævners 4 bedst placerede hold i en og afgørende finale. Det var da også her at sidste års stævnevinder i Aarhus, KAS, stævnevinder fra i år Neptun-Vejle, KDY og Roskilde naturligvis skulle mødes.

KDY tog et point med sig ind i FINAL 4, fordi de lå overall bedst placeret. Det er et af de elementer der giver formatet ekstra kant. Det betyder at KDY med en første sejr i første sejlads til FINAL 4, kan tage den samlede sejr i første huk. Den strategi ønsker de tre resterende hold sig næppe, og der sejles hårdt mod hårdt for at holde KDY på afstand. KDY fortæller her om de sidste intense sejladser, hvor de ikke formår at sikre sig sejren fra start.

”Sejlsportsligaen har igen vist sig fra sin fantastiske side. Niveauet blandt alle hold er blevet væsentlig højere i denne sæson, og der skal fast træning til for at holde sig i form. Vi er super galde for at vinde denne FINAL 4, og den samlede Sejlsportsliga i 2022. Vi har virkelig skulle kæmpe alt hvad vi kunne og vi er så glade for den tætte kamp vi har fået til alle stævnerne. Afslutningen i Aarnus var nervepirrende tæt og Jeppe Borch med hans team (red. Roskilde) sejelde tæt match race på os i de to første sejaldser, hvilket medførte max pres på os. Vi vidste godt at sidste sejlads skulle vi give alt hvad vi kunne og gik efter at starte til læ af de andre. Det lykkedes med en læ start. KAS og Roskilde tyvstartede og vi kom derfor endnu bedre afsted og vi skabte god afstand og kunne holde føringen ti mål i duellen med Vejle. Vi glæder os allerede til 2023”.

KDY tager dermed titlen og billet med hjem fra Aarhus.

Sejlsportsligaens har kurs mod Sundby, hvor WOW DS Danmarksmesterskab finder sted om små 2 uger. Et felt på 21 hold fra hele landet (og verden med mange udenlandske gæster) sejler i Sundby d. 17.-18. september. Her kæmpes der også om en billet til WOMEN SAILING Champions League.

Se flere fotos 

content-loader
content-loader
content-loader